Zanimljivosti

FOTO: U Uvali se mjerio šećer u krvi

FOTO: U Uvali se mjerio šećer u krvi

Ovog vikenda u uvali Lapad udruga Slatki život i Društvo za zaštitu od šećerne bolesti Dubrovnik organizirali su javno mjerenje šećera u krvi u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Duž Šetališta bili su obješeni plavi baloni, a sudionici mjerenja su nosili plave marame. Plava boja i plavi krug su simbol jedinstva globalne dijabetičke zajednice kao odgovor na pandemiju šećerne bolesti.

Ovim aktivnostima u udruzi su započeli obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa. Poruka, već četvrtu godinu zaredom, odabrana od Međunarodne Dijabetičke Federacije je "Dijabetes – edukacija i prevencija". Odabrani slogan za ovu godinu je: Dijabetes – Zaštitite našu budućnost.

Nastavak aktivnosti slijedi na sam dan, 14. studenog u 17 sati predavanjem o prehrani oboljelih, te iskustvima iz liječničke prakse, u predavaonici Zavoda za javno zdravstvo.

– Uz pomoć Grada Dubrovnika, uključit će se dekorativna rasvjeta Straduna u plavoj boji u razdoblju od 12. do 14. studenog 2012. godine, čime ćemo se pridružiti mnogobrojnim gradovima u svijetu koji na ovaj način potiču građane na podizanje svjesnosti o opasnostima koje nosi dijabetes – navodi u priopćenju Željko Jaković, predsjednik udruge.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist