Grad

FOTO ‘U svim nedaćama i poteškoćama moramo ostati jedinstveni’

FOTO 'U svim nedaćama i poteškoćama moramo ostati jedinstveni'

Uz obilježavanje današnjeg 1. listopada, dana kada je prije 24 godine započeo napad na Dubrovnik na Srđu su uz molitvu položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule civile i branitelje.

Molitvu je predvodio katedralni župnik don Stanko Lasić.
– Ovaj dan nije samo dan sjećanja, zahvalnosti i suosjećanja s onima koji su izgubili svoje najdraže nego i dan koji nas potiče i obvezuje da se nadahnjujemo onim duhom zajedništva, sloge, ustrajnosti, hrabrosti, ljubavi prema domovini i svom gradu i kraju i da u svim iskušenjima i poteškoćama ostanemo jedinstveni kad se radi o nacionalnim interesima i općem dobru.

I u sadašnjoj krizi izbjeglica i migranata, koju naša država živi, treba otkloniti sve stranačke interese i pokazati našu kršćansku humanost i ljudsku mudrost kojom ćemo gledati daleko naprijed i tražiti dugoročna rješenja za sigurnost i dobrobit naših građana – rekao je među ostalim don Stanko.

Vijence su položili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, a sve je uveličala pjesma zbora Osnovne škole Ivana Gundulića.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist