Grad

FOTO U Male braće 24 sata za Gospodina

Molitvena inicijativa „24 sata za Gospodina“ koja se drugi put održava u Dubrovniku započela je u petak, 4. ožujka u crkvi Male braće.

Susret je počeo pobožnošću križnog puta, nastavljen je euharistijskim slavljem i produžen molitvom klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom tijekom slijedeća 24 sata.

Misu otvorenja molitvene inicijative predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je u propovijedi naglasio kako su slijedeća 24 sata prigoda za povratak Gospodinu u korizmenom vremenu i Godini milosrđa. Napomenuo je kako i papa Franjo poziva sve, posebice mlade, da se kroz sakrament Pomirenja vrate Gospodinu. Rekavši kako nije moguće niti se očekuje da vjernici sva 24 sata provedu u crkvi u molitvi preporučio im je da kroz te sate bar malo poslože stvari u svom životu. Upozorio je pri tom na opasnost stavljanja nekog ili nečeg drugog ispred Boga u svom životu, te pozvao vjernike da bar slijedeća 24 sata stave Boga na prvo mjesto. Uz povratak Gospodinu, naredna 24 sata su prigoda za boravak u Božjoj prisutnosti i slušanje Gospodina, a potom i širenje te spoznate Božje ljubavi drugima kroz duhovna i tjelesna djela milosrđa.

Prije mise okupljenom mnoštvu vjernika obratio se mr. don Marinko Šljivić, pročelnik Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju koje je organiziralo „24 sata za Gospodina“ u Dubrovniku. Pročelnik Šljivić je istaknuo kako se čovjek često osjeća nemoćan pred uznemirujućim slikama ljudske patnje. Dodao je kako zajedničkom molitvom sa zemaljskom i nebeskom Crkvom, pomoći potrebnima i osvještavanjem svoje potrebe za Božjom pomoći, vjernici kroz slijedeća 24 sata mogu produbiti svoju vjeru i odnos s Gospodinom, kako ne bi upadali u tugu i osjećaj nemoći te kako ne bi dopustili da ih obuzme ravnodušnost na koju i Papa upozorava.

Križni put predvodio je dominikanski prior fr. Matijas Farkaš uz pomoć mladih koji su nosili križ i svijeće te čitali razmatranja o muci Isusovoj uz 14 postaja. Zbor mladih predvodio je liturgijsko pjevanje.

Nakon mise otvorenja izložen je Presveti Oltarski Sakrament, a prvi sat molitve animirali su mladi Dubrovačke biskupije.

Crkva Male braće bit će otvorena cijelu noć i cijeli slijedeći dan, a skupine vjernika izmjenjivat će se svakoga sata u molitvi. Sudjelovat će tako vjernici gradskih župa, redovničkih zajednica i molitvenih skupina, a svi su pozvani da dođu i pomole se u crkvi Male braće u vrijeme kada njima odgovara i tako se odazovu pozivu pape Franje na kontinuiranu zajedničku molitvu u isto vrijeme u cijeloj Crkvi. Tijekom ove inicijative vjernici će se moći i ispovjediti.

Molitvena akcija „24 sata za Gospodina” bit će zatvorena euharistijskim slavljem u subotu, 5. ožujka u 19 sati kojeg će predvoditi biskup Uzinić.

Ovu molitvenu inicijativu za cijelu Katoličku Crkvu pokrenulo je Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije.

Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

Obnovljeni društveni domovi na Gromači, u Ljupču i Mravinjcu

Dulist

ZBOR GRAĐANA ‘Apartmane bi u Gradu smjeli iznajmljivati samo oni koji u njemu žive’

Dulist

‘MAKEOVER’ DJEČJEG VRTIĆA ZATON Milan Mustać: ‘Imamo u planu podići i kat’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija