Natrag
21.2.2019 19:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO U KMD-u otvorena prva Aklapela

14.4.2012 @ 8:28 Baldo Marunčić dulist IN
12;12

Podijelite:

Kazalištu Marina Držića sinoć je održana prva od tri večeri festivala izvorne klapske pjesme Aklapela. Nastupile su klape Luka, Subrenum, Tragos, FA Linđo i Vinčace.

Aklapela je godišnji festival najvrjednijih klapskih ostvarenja kroz održavanje nekoliko a capella koncerata odabranih hrvatskih muških i ženskih klapa iz cijele Hrvatske.Selektor festivala, maestro Joško Čaleta, odabrao je ukupno 10 klapa, 6 muških i 4 ženske klape koje su se proteklu godinu posebno istaknule svojim pjevanjem te su na prvu Aklapelu pozvane klape Armorin, Braciera, Bunari, FA Linđo, Luka, Neverin, Pinguentum, Subrenum, Tragos i Vinčace. Njihovim nastupima željelo se predstaviti prepoznatljiva područja određenih bogatim naslijeđem te aktivnošću najistaknutijih klapskih autora (kompozitora i obrađivača) kao i samim pjevanjem pojedinih klapa.

Festival koji nema natjecateljski karakter, prvi je autorski Festival agencije Dubrovnik Partner koja je ujedno i izvršni producent festivala.

Aklapela se nastavlja i večeras u KMD nastupom klapa Pinguentum, Neverin, Bunari, Armorin i Braciera.
 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana