Kultura

FOTO U Galeriji Sebastian otvorena izložba Vedrana Grabovca

FOTO U Galeriji Sebastian otvorena izložba Vedrana Grabovca

Izložba Vedrana Grabovca otvorena je u četvrtak navečer u Galeriji Sebastian.

– Ako ste se pitali gdje se Grabovac skrivao 40 godina, to ćete vidjeti na ovoj izložbi – istaknuo je uvodno voditelj izložbe Mario Dujić.

– Ova izložba svojevrsno je iznenađenje. Grabovac je uspio pronaći svoj segment likovnog izražaja i motiviku, koja je istodobno opća i vrlo subjektivna. Njegov krajolik po kojem je prepoznatljiv sveden je na arhetipske znakove – kazao je na otvaranju izložbe povjesničar umjetnosti Antun Karaman.

Sam autor zahvalio se svima nazočnima, a bila ih je puna galerija.
– Znam da me svi znate kad nosim one teške burse kad idem iz spenze, ali puno vas ne zna da ja i dalje radim – istaknuo je Grabovac.

Podsjetimo, Vedran Grabovac rođen je 12. siječnja 1950. godine u Dubrovniku. Slikarstvom se bavi od rane mladosti, tako da već 1967. godine prvi put samostalno izlaže u tadašnjoj galeriji Ivan Morđin Crni, danas Galeriji Klarisa. Izlaže redovno do 1975. godine.
Godine 1971. odlazi u Italiju gdje ima zapažene izložbe u Milanu te 1972. u Vogheri i Sestriereu. Slikarsku edukaciju dobiva od dubrovačkog slikara i prijatelja Josipa Škerlja te profesora Koste Strajnića.

Nakon duge stanke ponovno izlaže u svom gradu. Živi i radi u Dubrovniku.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist