Natrag
19.4.2019 07:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Trend ‘okupacije šugamanima’ stigao i u Dubrovnik

15.8.2015 @ 21:36 Dulist Grad
6;6

Podijelite:

Trend ‘besplatne rezervacije’ dobrih pozicija na plaži ostavljanjem šugamana, kojeg sve češće viđamo po hrvatskoj obali, uzeo je maha i u Dubrovniku.

Nismo sigurni je li ta pojava prisutna od ovog vikenda ili još od ranije, ali se na fotografijama koje smo snimili u subotu ujutro na kupalištu na Buži jasno vidi ‘okupacija’ šugamanima.

Kako se može saznati, premda za tu informaciju nemamo sigurnu potvrdu, vrlo vjerojatno se radi o šugamanima stanovnika Karmena, a ne gostiju iz apartmana kojih je u Karmenu nekoliko.

Također, nismo uspjeli ustanoviti jesu li šugamani ostavljeni preko noći ili ih je netko donio i rasporedio po strateški bitnim pozicijama. U svakom slučaju, oni su tu i čekaju vlasnike da dođu na kupanje.

Karmenaši, saznajemo, već godinama muku muče i bitku vode s velikim brojem turista koji ih ostave bez ikakvog mjesta za odložiti šugaman. Poseban problem imaju oni koji preko dana rade, a kad dođu popodne gotovo je nemoguće pronaći mjesto.

Jedan od taktičkih poteza koji je povučen u toj bitci vidljiv je i na fotografijama. Jedan veliki i dva manja natpisa ‘PRIVATE AREA’ ucrtani su u betonsko tlo, s tim da je između označenih područja ipak ostavljen koridor za prolazak na sjeverni dio kupališta. Domaći su očito bili prisiljeni i fizički označiti svoj prostor.

Fenomen ‘okupacije šugamanima’, vrlo često i prekonoćne, već je zabilježen u Tisnom kod Šibenika, Makarskoj, Vodicama…

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana