Sport

FOTO ‘Tradicionalno Neugodni’ na Dančama izborili završnicu Red Bull Sidruna

FOTO 'Tradicionalno Neugodni' na Dančama izborili završnicu Red Bull Sidruna

Ekipa Tradicionalno Neugodni (Petar Krkić, Vlaho Krkić, Leo Bogdanović i Ivan Jurić) odnijela je na u petak održanim kvalifikacijama na Dančama pobjedu i izborila se u završnicu Red Bull Sidruna.

Pet vaterpolo ekipa, koje su nimalo lako izborile svoj put do finala ljetnog vaterpolo hakla 3 na 3, u subotu, 25. kolovoza, na plaži Sunset Beach u Uvali Lapad zaigrat će veliko finale Red Bull Sidruna 2018.

Pet pobjedničkih ekipa iz dosadašnjih kvalifikacijskih natjecanja pridružit će se jedna od drugoplasiranih ekipa – Livo Krilo iz Splita, koja je prema izboru organizatora dobila wild card i direktan prolaz u finale.

U svojoj potrazi za najboljom tročlanom vaterpolo ekipom, Red Bull Sidrun obišao je nekoliko mjesta na Jadranskoj obali. Tako je do sada posjetio Opatiju, mjesto Kali na otoku Ugljanu, Šibenik, Split i Dubrovnik, u kojem se ekipa Tradicionalno Neugodni ovoga petka izborila za naslov pobjednika posljednjeg kvalifikacijskog natjecanja.

Tradicionalno Neugodni u sastavu Petar Krkić, Vlaho Krkić, Leo Bogdanović i Ivan Jurić, na Dančama su nadigrali ekipu Polporele (Tomi Duždević, Milo Leoni, Bruno Pavleković i Damir Marković) i osigurali prolaz u veliku završnicu. Mrežu su od lopte branile mlade nade VK Jug CO: Antonio Vukojević i Toni Jarak. Upravo će oni mrežu braniti i u finalnom natjecanju, a o današnjoj borbi Toni Jarak je rekao: ‘Odlično iskustvo. Zanima me kako će se snaći ekipe iz drugih gradova. Inače ne branim tako često u moru i drukčije je od uobičajenog bazena u kojem se igra vaterpolo, ali sve ima svoju čar. Ja sam prezadovoljan i jedva čekam finale’.

Veliko finale petog po redu neobičnog vaterpolo koncepta, koje se igra na samo jedan gol i u kojem utakmice traju maksimalno 10 minuta, započet će u subotu, 25. kolovoza od 16 sati u Uvali Lapad. Uz borbene vaterpolo ekipe i voditeljsku palicu Maria Petrekovića zabave sigurno neće nedostajati, pa su svi pozvani da subotnje popodne provedu u glasnom navijanju.

Podsjetimo, osim naslova, pobjednička će ekipa osvojiti i odlazak na Red Bull Cliff Diving u Mostaru u rujnu, gdje će uživati u atraktivnim skokovima u rijeku Neretvu sa Starog mosta. Na posljednjem Red Bull Sidrunu 2016. godine, nakon trogodišnje dominacije Dubrovčana, pobjedu su odnijeli Splićani. Hoće li ove godine Dubrovčani u svome gradu uzvratiti udarac, ostaje nam tek za vidjeti.

Ekipe finalisti: Kvarnerčić (Opatija), Kolpomorto (Kali, Ugljan), Konoba “KOJO” (Šibenik), Zale Šampion (Split), Tradicionalno Neugodni (Dubrovnik) i Livo Krilo (Split, wild card).

Foto: Marjan Radović

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist