DuList IN

FOTO Tradicionalna biciklijada učenika i učitelja

FOTO Tradicionalna biciklijada učenika i učitelja

Osnovna škola Cavtat i ove je godine tradicionalno organizirala biciklijadu i pješačenje za učenike i učitelje.

Ove godine sudjelovalo je oko 240 učenika i učitelja kao i nekoliko roditelja. Smjer kretanja bio je od Vučjeg ždrijela da Zvekovice. Imali su osiguranu prethodnu suglasnost županijske uprave za ceste kao i rješenje Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske i pratnju policijskih vozila.

Na igralištu na Zvekovici Državna vatrogasna intervencijska postrojba Dubrovnik u suradnji sa Javnom vatrogasnom postrojbom s Grude organizirali su prezentaciju pružanja pomoći u spašavanja unesrećenih osoba iz različitih situacija opremom koju postrojbe posjeduju. Učenici su iznimno bili zainteresirani u promatranju spremnosti pripadnika postrojbi.

Promjena voznoga reda učeničkih autobusa bila je vrlo funkcionalno organizirana i praćena. Motoristi iz moto-kluba ‘Dvije rote’ i članovi biciklističkog kluba Konavle doprinijeli su sigurnosti odvijanja biciklijade i pješačenja. Motoristi, ujedno i roditelji naših učenika pratili su kolonu biciklista, a biciklistički klub Konavle je uz pomoć svojih članova organizirao poligon za učenike koji su se prijavili za mjerenje vještina snalaženja na različitim zadacima poligona. Više od 40 učenika se odazvalo mjerenjima, a 12 najspretnijiih učenika biciklisti Biciklističkog kluba Konavle pozvat će na suradnju u aktivnostima kluba.

Pročitajte još

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist