Aktualno

FOTO Tradicionalan tratamenat gradonačelnika s medijima

FOTO Tradicionalan tratamenat gradonačelnika s medijima

Blagdansko druženje novinara i novinarski s gradonačelnikom Matom Frankovićem i njegovim suradnicima upriličeno je ovog petka u Restoranu Zuzori. Ovom prigodom, uz lijepe želje, gradonačelnik Franković osvrnuo se na proteklu 2018. te otkrio očekivanja za nadolazeću 2019. godinu.

-2018. bila nam je značajna godina za početak realizacije brojnih projekata. Nažalost, iako sam se nadao da će to biti godina u kojoj ćemo konačno dovršiti priču s pročistačem, ipak to neće biti takva godina. Pročistač je službeno završen, uređaj je gotov, ali potrebna dokumentacija da bi se uređaj pustio u vodoopskrbni sustav, iznimno je zahtjevna. Prije nekoliko dana dobili smo 1600 dokumenata koje sada treba prilagoditi i uskladiti sa Ministarstvom zdravstva i svim nadležnim službama. Zanimljivo je da je ovo prvi takav uređaj uopće u Hrvatskoj i zato su te procedure detaljne i temeljite. Nadamo se da će se za nekih mjesec i nešto dana pustiti u vodoopskrbni sustav. Dok sve analize ne budu jedan kroz jedan, vodu nećemo puštati – rekao je gradonačelnik dodavši kako brojni započeti projekti idu svojim tijekom te kako se početkom 2019. očekuje konačna realizacija nekih od njih.

-Palčicu ćemo otvoriti za svetog Vlaha, Montovjernu počinjemo raditi odmah iza Nove godine, sportska dvorana u OŠ Lapad malo kasni, otvorit ćemo je do Feste sv. Vlaha. Vjerujem da će 2019. uistinu biti godina u kojoj ćemo moći reći da smo započeli s velikim kapitalnim projektima teških koliko je težak i proračun – istaknuo je gradonačelnik otkrivši kako će gradska uprava morati uskoro nabaviti i novi automobil.

-Službeni automobil Grada Dubrovnika se pokvario, već 20 dana, pokvario mu se motor. U njega je bilo potrebno uložiti 40 tisuća. Naručit ćemo novi automobil, ali nećemo ga kupiti, već ćemo ga uzeti na operativni leasing – naglasio je.

Gradonačelnik je najavio kako Grad Dubrovnik u 2019. čeka najveći diplomatski, a to je Kina 16+1 u sklopu kojeg će doći brojni svjetski visoki dužnosnici.

-Događaj će trajat dva dana u travnju i bit će interesantan. Važna nam je i sjednica Vlade koja će se održati na Festu sv. Vlaha gdje očekujemo dobiti prilično vrijednih zemljišta te osigurati financiranje vrijednih projekata. 2019. godina ujedno je i obljetnička, 70 je godina Dubrovačkih ljetnih igara, 40 godina da je Dubrovnik pod zaštitom UNESCO-a, 20 godina da je skinut s ugrožene spomeničke baštine UNESCO-a. Bit će to i Orlandova godina. Neka nam bude kao i 2018. – zaključio je gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist