Natrag
18.7.2018 14:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Tko nestaje, a želi ostati na Pustijerni?

28.11.2015 @ 12:38 Baldo Marunčić Kultura
10;10

Podijelite:

U subotu točno u podne na arheološkom lokalitetu na Pustijerni javnosti je predstavljena umjetnička intervencija ‘Ti nestaješ’ Ane Požar Piplica.

Ploča teška četrdesetak kilograma i debela oko četiri centimetra napravljena je od voska, koji je autorica skupljala po lokalnim crkvama u kojima obavlja svoj restauratorski posao. U voštanoj ploči, uglavljenoj u kameni okvir prozora ugravirana je poruka ‘Mogu li ostati’.

– Vosak sam skupljala od svagdje. Od Svetog Vlaha, Male braće, Katedrale, nekih crkvi u Konavlima. Prostora u Gradu nestaje i ne možeš baš lako ući i bilo što reći, a kamoli izlagati. A Pustijerna je mjesto gdje je vrijeme stalo još iza potresa, a taj prostor još nitko nije zauzeo, što je neobično. Sve nekako mislim da će brzo nestati. Kako umjetnici uvijek nastoje zauzeti vrijeme i prostor, onda je ovo dobro mjesto za to – kazala je tom prigodom Požar Piplica.

Umjetnička intervencija ‘Ti nestaješ’ dio je programa ‘Grad je mrtav. Živio Grad!’ Art radionice Lazareti.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana