Natrag
21.2.2019 15:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Tko je sve uživao u stonskim kamenicama?

17.3.2013 @ 15:18 Dulist dulist IN
46;46

Podijelite:

Malostonska riva ove je nedjelje bila prepuna ljubitelja jedinstvene delicije – kamenice.

Upravo oko blagdana Svetog Josipa kamenice su najpunije i najukusnije, a prvu degustaciju na tradicionalnoj Festi od kamenica nisu propustila ni brojna poznata lica.

Uz domaćina načelnika općine Ston Vedrana Antunicu, malostonskom rivom prošetao se i župan Nikola Dobroslavić, zamjenik gradonačelnika Dubrovnika Niko Šalja, a iz Rijeke je u društvu prijatelja stigao i  Veljko Obersnel, gradonačelnik Rijeke. Kako je sam rekao ovakvu prigodu za degustaciju kamenica ne propušta, i redovito već niz godina u Ston dolazi baš oko Svetog Josipa.

Festa od kamenica uvod je u turističku sezonu koja na području Pelješca počinje baš oko Svetog Josipa, a koja bi sudeći po odazivu domaćih i stranih gostiju na degustaciju kamenica mogla biti izuzetno uspješna.

Uzgajivači kamenica neumorno su otvarali kamenice čija je cijena bila pet kuna, a za Festu je iz mora ubrano čak 20 tisuća. Uz freške kamenice s kap limunovog soka i koricu kruha nije nedostajalo ni vrsnih peljeških vina.

Na Festi od kamenica nastupila je glazbena skupina Vertigo, KUD Ponikovska poskočica, klapa Versi i glazba Ston, a nakon degustacije na rivi festa se preselila u okolne restorane.
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana