DuList IN

FOTO Tko je sve uživao u stonskim kamenicama?

FOTO Tko je sve uživao u stonskim kamenicama?

Malostonska riva ove je nedjelje bila prepuna ljubitelja jedinstvene delicije – kamenice.

Upravo oko blagdana Svetog Josipa kamenice su najpunije i najukusnije, a prvu degustaciju na tradicionalnoj Festi od kamenica nisu propustila ni brojna poznata lica.

Uz domaćina načelnika općine Ston Vedrana Antunicu, malostonskom rivom prošetao se i župan Nikola Dobroslavić, zamjenik gradonačelnika Dubrovnika Niko Šalja, a iz Rijeke je u društvu prijatelja stigao i  Veljko Obersnel, gradonačelnik Rijeke. Kako je sam rekao ovakvu prigodu za degustaciju kamenica ne propušta, i redovito već niz godina u Ston dolazi baš oko Svetog Josipa.

Festa od kamenica uvod je u turističku sezonu koja na području Pelješca počinje baš oko Svetog Josipa, a koja bi sudeći po odazivu domaćih i stranih gostiju na degustaciju kamenica mogla biti izuzetno uspješna.

Uzgajivači kamenica neumorno su otvarali kamenice čija je cijena bila pet kuna, a za Festu je iz mora ubrano čak 20 tisuća. Uz freške kamenice s kap limunovog soka i koricu kruha nije nedostajalo ni vrsnih peljeških vina.

Na Festi od kamenica nastupila je glazbena skupina Vertigo, KUD Ponikovska poskočica, klapa Versi i glazba Ston, a nakon degustacije na rivi festa se preselila u okolne restorane.
 

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist