DuList IN

FOTO Tko je sve uživao u stonskim kamenicama?

Malostonska riva ove je nedjelje bila prepuna ljubitelja jedinstvene delicije – kamenice.

Upravo oko blagdana Svetog Josipa kamenice su najpunije i najukusnije, a prvu degustaciju na tradicionalnoj Festi od kamenica nisu propustila ni brojna poznata lica.

Uz domaćina načelnika općine Ston Vedrana Antunicu, malostonskom rivom prošetao se i župan Nikola Dobroslavić, zamjenik gradonačelnika Dubrovnika Niko Šalja, a iz Rijeke je u društvu prijatelja stigao i  Veljko Obersnel, gradonačelnik Rijeke. Kako je sam rekao ovakvu prigodu za degustaciju kamenica ne propušta, i redovito već niz godina u Ston dolazi baš oko Svetog Josipa.

Festa od kamenica uvod je u turističku sezonu koja na području Pelješca počinje baš oko Svetog Josipa, a koja bi sudeći po odazivu domaćih i stranih gostiju na degustaciju kamenica mogla biti izuzetno uspješna.

Uzgajivači kamenica neumorno su otvarali kamenice čija je cijena bila pet kuna, a za Festu je iz mora ubrano čak 20 tisuća. Uz freške kamenice s kap limunovog soka i koricu kruha nije nedostajalo ni vrsnih peljeških vina.

Na Festi od kamenica nastupila je glazbena skupina Vertigo, KUD Ponikovska poskočica, klapa Versi i glazba Ston, a nakon degustacije na rivi festa se preselila u okolne restorane.
 

Pročitajte još

INES TRIČKOVIĆ Neopisiv je osjećaj kada me moj Grad tako velikodušno podržava

Hrvoje Curić

ZARUKE NA DUBINI Zaronila u podmorje Pelješca i pronašla prsten u škrinji

Dulist

TRIBUTE LIVERPOOLSKIM LEGENDAMA The Beatles Revival Band na Trgu od fontane

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija