Natrag
23.4.2019 14:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Tko je sudjelovao u snimanju spota kao podrška oboljelima od hepatitisa?

16.7.2015 @ 20:29 Dulist Aktualno
25;25

Podijelite:

Brojni poznati Dubrovčani, glumci, sportaši, voditelji… sudjelovali su u snimanju spota koji će uz Svjetski dan hepatitisa, koji se obilježava 28. srpnja, biti poslan iz Dubrovnika u znak podrške oboljelima.

Svjetski dan hepatitisa obilježava se diljem svijeta kao dio globalne kampanje, koju provodi Svjetska zdravstvena organizacija, s ciljem povećanja svijesti o virusnim hepatitisima i ukazivanju na važnost pravovremenog otkrivanja i liječenja hepatitisa. Ovogodišnji moto je ‘spriječi hepatitis, djeluj sada: testiraj se, zatraži liječenje’.
Virusni hepatitis – bolesti poznate kao hepatitis A, B, C, D i E – pogađa stotine milijuna ljudi diljem svijeta, uzrokujući akutne i kronične bolesti jetre i uzrokuje smrt zbog ciroze ili raka jetre.
Hepatitis B može se učinkovito spriječiti cijepljenjem, a kronično oboljele liječiti. Veliki napredak medicine postignut je u liječenju Hepatitisa C, koji se novim lijekovima može izliječiti. Mnogo toga još treba učiniti kako bi se osiguralo da ovi novi lijekovi budu dostupni u Hrvatskoj, a i na globalnoj razini. Ova bolest je globalni javno-zdravstveni problem.

Na Svjetski dan hepatitisa, 28. srpnja 2015, SZO i partneri pozivaju javnost, zdravstvene radnike i političare na žurno djelovanje na sprječavanju infekcije i smrti od virusnih hepatitisa. koji se mogu spriječiti, liječiti i izliječiti.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana