Aktualno

FOTO Tko će ove godine naći posao?

FOTO Tko će ove godine naći posao?

Na Sveučilištu u Dubrovniku jutros je otvoren šesti po redu Sajam poslova.

Na preko 30 izložbenih štandova, među potencijalnim poslodavcima moglo se vidjeti Atlantsku plovidbu, Pema, Lidl, vodeće hotelske kuće i brojne druge.

-Ove godine imamo nešto više poslodavaca nego prošle godine. Nastojimo uvijek da budu to potentni poslodavci koji  ulažu u svoj razvoj i koji znaju barem što će se događati šest mjeseci unaprijed. Naravno da dominiraju oni iz sektora turizma, jer oni su najveći i najvioše zapošljavaju – rekao je pročelnik dubrovačkog ureda HZZ-a Dasen Jasprica te na naš upit odgovorio kako je posao na neodređeno još uvijek dubrovački nedosanjani san.
-Na koncu prošlog mjeseca smo imali oko 340 zaposlenja, a tek je nešto više od jedan posto imalo sreće dobiti posao na neodređeno – rekao je Jasprica te zaključio kako prema njihovom iskustvu u prosjeku od 150 do 200 ljudi posredno preko Sajma nađu posao.
U ime Grada dubrovnika na otvorenju Sajma govorio je zamjenik gradonačelnika Željko Raguž koji je istaknuo kako su ostali gradovi županije ljubomorni na Dubronvik.

-Kako vanka sija sunce, tako želim i vama koji tražite posao da vas obasja sunce – poetičan je bio Raguž bez obzira na gustu naoblaku vanka.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako je siguran da će i ovaj sajam biti uspješan.
-Mi u Županiji ne vidimo veće zadaće od otvaranja novih radnih mjesta i stvaranja novih prilika. Nećemo stati sve dok svi ne budu mogli dobiti novo radno mjesto sukladno njihovim kvalifikacijama – rekao je Dobroslavić.

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist