Aktualno

FOTO Sveta misa u Katedrali povodom 25. obljetnice deblokade Dubrovnika

FOTO Sveta misa u Katedrali povodom 25. obljetnice deblokade Dubrovnika

Povodom 25. obljetnice vojno redarstvenih operacija ‘Oslobođenje juga Hrvatske’ jutros je u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije održana sveta misa.

Svetoj su misi, osim predstavnika Grada Dubrovnika i županije, prisustvovali i brojni predstavnici državnog vrha, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarević, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević kao izaslanik predsjednika Vlada Andreja Plenkovića, Tomo Medved, ministar branitelja u Vladi Republike Hrvatske te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Misno slavlje predvodio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, koji je ostao s narodom u okupiranom Dubrovniku kao (tadašnji) dubrovački biskup i sam doživio njegovu deblokadu. Na misi je propovijedao vojni biskup Bogdan, a koncelebrirao je i dubrovački biskup Uzinić.

Podsjetimo, nedjeljni je svečani program započeo budnicama ulicama Dubrovnika u izvedbi Orkestra Oružanih snaga RH i Dubrovačkih trombunjera, a nastavio se se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen križa na Boninovu.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist