Hrvatska

FOTO Svečano otvoren Centar za informiranje i savjetovanje u karijeri

FOTO Svečano otvoren Centar za informiranje i savjetovanje u karijeri

U prostorijama DURA-e danas je otvoren ured CISOK-a, odnosno Centra za informiranje i savjetovanje u karijeri, a otvorenju su nazočili, među ostalim ministar poduzetništva Gordan Maras, te ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Riječ je o projektu koji se realizira u sklopu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a kako je rečeno na današnjem predstavljanju cilj mu je usmjeriti djecu, odrasle i roditelje u smjeru koji će zadovoljiti tržište rada, a ne burzu rada.
-Mi moramo stvoriti pretpostavku da te tvrtke i obrti koje počinju imaju jednostavnije i jeftinije poslovanje. S te strane su nam ovakvi inkubatori (Tvornica ideja) jako bitni. Izdvojili smo 700 tisuća kuna da se ovi prostori urede kako bi ove tvrtke mogle jeftinije raditi. To ćemo raditi po cijeloj Hrvatskoj, ja vam najavljujem da će krajem godina ići natječaj težak 500 milijuna kuna usmjeren prema jedinicama lokalne samouprave i poduzetnicima, a najevći dio toga biti će za osnivanje inkubatora. Krajnji cilj je stvoriti oko 1500 do 2000 novih tvrtki koje bi tako mogle jednostavnije poslovati – rekao je ministar poduzetništva Gordan Maras.
-Mi smo godinama u Hrvatskoj obrazovali naše mlade ljude za zavod za zapošljavanje za zanimanja koje tržište rada ne traži. Ovakav način infromiranja ide stoga za tim da informira mlade ljude i njihove roditelje. Ovdje će se moći dobiti informacije gdje će se i što moći raditi nakon srednje škole ili fakulteta na području Dubrovnika, Hrvatske ili Europe. Ovo je dobar spoj između savjetovanja i upoznavanja s mogućnostima inkubatora – rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist