Aktualno

FOTO Svečano otvoren Adriatic Sea Forum

FOTO Svečano otvoren Adriatic Sea Forum

Danas je u Royal Princess Hotelu svečano otvoren ovogodišnji Adriatic Sea Forum, ključno događanje za sve one koje zanima što Jadransko more može pružiti, kako za razvoj pomorskog prometa kroz nautički turizam, kružna putovanja, te trajektni prijevoz, tako i za brojne djelatnosti koje su usko povezane s navedenim prometom.

EU i Europska komisija su pokretanjem EUSAIR strategije pokazali kako veliku pažnju pridaju razvoju produktivnih djelatnosti na jadranko-jonskom području, kao što su to već i učinili za ostala morska područja.

Stoga je Adriatic Sea Forum ključni događaj za obogaćivanje znanja, tehničke informacije, privatne i poslovne kontakte, prezentaciju i promociju svojih poslovanja i projekata, a za cilj ima poboljšati promociju cjelokupnog područja Jadranskog mora kroz točno određene odabire i prilagođene programe, kao što je suradnja među državama (7), regijama (25) i destinacijama (preko 150) koje se nalaze na ovome moru te na taj način proširiti poslovne mogućnosti i rezultate za sve operatere koji su uključeni u sektore koji su sastavni dio ovog foruma.

Na otvaranju foruma, gradonačelnik Andro Vlahušić održao je prezentaciju ‘Dubrovnik – host city of the 2015 edition’, a uslijedile su prezentacije Julinde Dhame, direktorice National Tourism Agency of Albania, Ratomira Ivičića, direktora Hrvatske turističke zajednice, Igora Borojevića iz HTZ-a, Maje Pak iz Spirit Slovenia, Cristiana Radaellija iz talijanske turističke agencije ENIT te Željke Radak Kukavičić iz TZ Crne gore.

Formula ovog foruma, koji se razvija tijekom dva dana,23. i 24. travnja, predviđa okrugle stolove, prezentacije, susrete licem u lice, intervjue i ključne govore o različitim zanimljivim i aktualnim temama. Širok prostor namijenjen je i operaterima kojima se omogućuju poslovni sastanci u svrhu razvijanja novih poslovnih mogućnosti.

Događanje je pokrenuto 2013. godine u Trstu te je već u svom prvom izdanju postiglo značajne rezultate: preko 300 sudionika, više od 30 cijenjenih predavača iz javnog i privatnog sektora, zanimljive sadržaje i žive diskusije, široku i kvalificiranu medijsku pokrivenost, a više o samom forumu možete saznati na ovom linku.

 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist