Grad

FOTO/Susret gradonačelnika Frankovića i mađarskog veleposlanika

FOTO/Susret gradonačelnika Frankovića i mađarskog veleposlanika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas Nj.E. Józsefa Magyara, veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj i njegovu suradnicu Annu Szlanyinku, koji su u dvodnevnom službenom posjetu Dubrovniku.

Na prijemu se razgovaralo o odnosu dvaju zemalja, te potencijalnim oblicima suradnje mađarskih gradova s Gradom Dubrovnikom, prvenstveno kroz kulturu i umjetničko stvaralaštvo. Veleposlanik Magyar iskazao je interes za sudjelovanje mađarskih glazbenika u programu Dubrovačkih ljetnih igara. Gradonačelnik Franković prihvatio je tu inicijativu te je usuglašeno kako postoji prostor za proširenje međugradske suradnje, poglavito u području glazbe.

Jedna od tema sastanka bila je i mogućnosti bratimljenja između Dubrovnika i jednog od mađarskih gradova, čime bi se otvorilo više mogućnosti za intenziviranje suradnje, za što je iskazan interes s obje strane. Grad Dubrovnik ima velik broj gradova prijatelja s kojima ima izvrsnu aktivnu suradnju, naglasio je gradonačelnik Franković. Usuglašeno je kako će se razmotriti potencijalni zajednički vidovi suradnje i međugradski projekti koji bi se mogli realizirati u budućnosti.

Ovom prigodom gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo odličnom suradnjom s počasnom konzulicom Mađarske u Dubrovniku Katijom Bakijom. S veleposlanikom je razgovarao i o gospodarskom razvoju i prometnoj povezanosti između dvaju susjednih zemalja. Veleposlanik Magyar zahvalio se na prijemu i pozvao gradonačelnika u posjet Veleposlanstvu Mađarske u Zagrebu.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist