Crna kronika

FOTO Susjedu od 62 godine ukrcao u auto da bude manje sumnjiv, pao na Karasovićima s 10 kilograma heroina

FOTO Susjedu od 62 godine ukrcao u auto da bude manje sumnjiv, pao na Karasovićima s 10 kilograma heroina

Dubrovačka policija u suradnji s Carinom zaplijenila je u četvrtak u večernjim satima gotovo deset kilograma heroina ulične vrijednosti između četiri i pet milijuna kuna na graničnom prijelazu Karasovići, rečeno je subotu na konferenciji za novinare u prostorijama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Načelnik Policijske postaje Gruda Pero Matić rekao je kako je droga bila skrivena u osobnom automobilu koji je upravljao 40-godišnji državljanin Albanije, dok je s njim u autu bila i njegova 62-godišnja susjeda za koju se naknadno ispostavilo da nije imala nikakvih saznanja o krijumčarenju droge.
– U večernjim satima u četvrtak graničnom prijelazu Karasovići pristupilo je vozilo, a policijski službenici su kod vozača uočili znakove neuobičajene nervoze. Pretragom auta uočene su preinake na kontrolnoj tabli vozila, točnije uočeni su radovi na šarafima i zaštitnim gumama kao i mehaničarko-lakirerski radovi na branicima vozila. Endoskopskim kamerama u prostoru između komandne table i motora vozila uočeni su paketi oblijepljeni samoljepljivom trakom – rekao je Matić te dodao kako je pronađeno 18 paketa heroina ukupne težine 9,6 kilograma.
Matić je napomenuo kako je ova droga, koju je teško otkriti jer nema miris, bila namijenjena talijanskom tržištu, ali i da je istragom utvrđeno da 62-godišnjakinja nema nikakve vzee s krijumčarenjem te je puštena na slobodu.
Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonči Radibratović istaknuo je kako je tijekom ove godine općenito zabilježen pad kaznenih djela, ali i prekršaja protiv javnog reda i mira, pad broja prometnih nezgoda i poginulih u prometnim nezgodama u odnosu na prošlu godinu. Ustvrdio je i kako se u posljednjih pet godina uvelike povećao broj zapljena.
– U posljednjih pet godina zaplijenjeno je ukupno 1171 kilogram marihuane, 21 kilogram hašiša, 62 kilograma heroina, 5,5 kilograma kokaina te 45 500 tableta – rekao je Radibratović.
Pomoćnik predstojnika Graničnog carinskog ureda Karasovići Ivica Radulović rekao je na konferenciji kako je i ova akcija nastala kao rezultat kontinuirane suradnje između Policije i Carine.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist