Zanimljivosti

FOTO Sunčan dan i dobra hrana na Babinom kuku

Onaj trenutak kad priđete blizu trga Marina Držića na Babinu Kuku, osjetit ćete na tisuće "domaćih" mirisa. Ali, danas je ipak jedan dominirao. Znate li što je jota?

Tradicionalno jelo, specijalitet istarske kuhinje, danas se pravio u istoj onoj posudi u kojoj se jučer spravljala kajgana. Kombinacija graha, kiselog kupusa, kobasica, krumpira i mnogočega još domaćeg, nakratko je "zbila" sve ljude oko najveće tave na ovogodišnjem sajmu. Tako se nerijetko preko štandova čulo nešto poput "A sad će gospođa doć', otišla je po pjat jote!".

Drugi dan sajma donio je još više posjetitelja nego jučer. A kupci mame ponudom sireva, kobasica, pršuta, maslina… Za degustaciju. Ako degustirate, obično ćete i kupiti, kažu. Uz to, mnogi će vas prodavači još dodatno "ohrabriti" rečenicama poput "A,a, a – u vas u Dubrovniku nema tartufa!" ili pak "Ovakvu viljamovku još niste probali!". Sasvim dovoljno da ostavite i koju kunu više, sve u službu zdravlja.

Uz to, lijep i sunčan dan svakako je doprinos većoj gužvi. Iako je sve vrvilo ljudima, nekako je istodobno sve bilo smireno. Ljudi obilaze štandove, uživaju u lijepom danu, uzimaju poklone za najdraže… Sutra je zadnji dan Mediteranskog sajma, pa iskoristite lijepo vrijeme!

Pročitajte još

Danielle Kordić: Depresiju, strah i osjećaj krivnje pretočila sam u knjigu

Dulist

UZ DAN ZAŠTITE PRIRODE ‘Mala škola aromaterapije’ Mare Doljak

Dulist

POSVETIO SE VRTU I RUŽIČNJAKU Don Robert Ćibarić sport zamijenio poljoprivredom

Dulist