Natrag
19.2.2019 22:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Sunčan dan i dobra hrana na Babinom kuku

23.3.2013 @ 14:23 Ana Prohaska Zanimljivosti
17;17

Podijelite:

Onaj trenutak kad priđete blizu trga Marina Držića na Babinu Kuku, osjetit ćete na tisuće "domaćih" mirisa. Ali, danas je ipak jedan dominirao. Znate li što je jota?

Tradicionalno jelo, specijalitet istarske kuhinje, danas se pravio u istoj onoj posudi u kojoj se jučer spravljala kajgana. Kombinacija graha, kiselog kupusa, kobasica, krumpira i mnogočega još domaćeg, nakratko je "zbila" sve ljude oko najveće tave na ovogodišnjem sajmu. Tako se nerijetko preko štandova čulo nešto poput "A sad će gospođa doć', otišla je po pjat jote!".

Drugi dan sajma donio je još više posjetitelja nego jučer. A kupci mame ponudom sireva, kobasica, pršuta, maslina… Za degustaciju. Ako degustirate, obično ćete i kupiti, kažu. Uz to, mnogi će vas prodavači još dodatno "ohrabriti" rečenicama poput "A,a, a – u vas u Dubrovniku nema tartufa!" ili pak "Ovakvu viljamovku još niste probali!". Sasvim dovoljno da ostavite i koju kunu više, sve u službu zdravlja.

Uz to, lijep i sunčan dan svakako je doprinos većoj gužvi. Iako je sve vrvilo ljudima, nekako je istodobno sve bilo smireno. Ljudi obilaze štandove, uživaju u lijepom danu, uzimaju poklone za najdraže… Sutra je zadnji dan Mediteranskog sajma, pa iskoristite lijepo vrijeme!

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana