Grad

FOTO / SUBOTNJI ĐIR ZELENOM PLACOM ‘Kućice su nam smanjile prostor!’

FOTO / SUBOTNJI ĐIR ZELENOM PLACOM 'Kućice su nam smanjile prostor!'

U jutarnjem điru Gradom svratili smo do zelene place na Gundulićevoj poljani.

Na poljani se trenutno nalazi šest kućica koje ispred spomenika slavnom dubrovačkom plemiću i pjesniku oformljuju slovo L. Pitali smo prodavače s place što misle o kućicama na tom mjestu.

– Smetaju mi kućice zato što su mi digli jedan stol i zato što su nam suzili prostor. Kućice treba maknuti skroz tamo uza zid, iza spomenika – rekao nam je Mato Kralj i dodao da mu se teško naviknuti na ovakvo stanje stvari.

– Ja plaćam 400 kuna rezervaciju stolova. Nikada nije bilo ovako. Nije ovo mjesto za kućice, ovo je zelena tržnica – zaključio je Kralj.

– Vidite i sami kako su nam kućice smanjile prostor. Gurnuli su nas prema ovom skalinu, a cijelu godinu plaćamo 200 kuna po stol – rekla nam je Iva Bijelić.

S obzirom da se danas otvara Zimski festival, nadamo se mirnom suživotu prodavača s place i radnika u kućicama. Ako išta, kućice se nalaze iza stolova tržnice tako da su stolovi ‘starosjedilačkih’ prodavača place ipak u prvom planu.

Iza svih njih, i stolova i kućica, stoji spomenik Ivanu Gunduliću. Na poljani se možda jedino taj spomenik ima pravo žaliti na trenutno stanje stvari, koje je – nekima nasreću, a nekima nažalost – ipak prolazno.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist