Grad

FOTO Što su to vatrogasci radili rano jutros u povijesnoj jezgri?

FOTO Što su to vatrogasci radili rano jutros u povijesnoj jezgri?

Dubrovački su vatrogasci jutros u povijesnoj jezgri imali pune ruke posla. S četiri vozila i 13 vatrogasaca morali su izaći na intervenciju u najnedostupniji dio povijesne jezgre, vrh ulice Na Andriji, inače arheološkom lokalitetu.

– Nije riječ o intervenciji, već o vježbi, simulaciji požara na krovu apartmana i postoji mogućnost širenja na druge objekte. Tako da smo izvršili unutarnju navalu gašenja pjenom i hlađenja vodom kako se ne bi proširilo – kazao nam je zapovijednik treće smjene JVP Dubrovački vatrogasci Teo Obuljen.

Dodao je kako najviše problema imaju ljeti s prometom i ‘probijanjem’ do Grada.
– Teška je konfiguracija terena, puno je skalina i vatrogasci trebaju biti fizički spremni, iznijeti cijevi, sastaviti prugu i početi raditi. Nije to lako s punom opremom – rekao je Obuljen, dodavši kako vrijeme reakcije varira ovisno koje ja doba dana ili godine.
– Ljeti nam je gužva zbog prometa, ali od 7 do 10 minuta. Dok prođemo preko Viktorije, dok se sve namjesti – objašnjava Obuljen.

Zamjenik zapovjednika postrojbe JVP Dubrovački vatrogasci Zdravko Kovačić dodao je kako je akcija izvedena na najudaljenijoj točki od vozila do mjesta gašenja.
– U realnim uvjetima isto bi ovako izgledalo, samo s vremenskim odmakom od nekoliko minuta zbog gužve. Najčešće u Gradu interveniramo zbog dotrajalih električnih instalacija kada dođe do preopterećenja i zapaljenja – objasnio je Kovačić.

Inače, od poziva do početka rada Dubrovačkim vatrogascima su trebale su 4 minute.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist