Natrag
20.11.2018 20:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Što nam poručuju pulski politički grafiti?

10.8.2014 @ 9:02 Dulist Kultura
11;11

Podijelite:

U subotu navečer u Galeriji Otok u Lazaretima otvorena je izložba „Ovaj zid su očistili radnici čiji se kolektivni ugovor ne poštuje – politički grafiti u Puli 2006.-2012.“.

– Sadržajem grafita želimo prokazati svu laž i cenzuru koja nas okružuje i koja nam diktira nedostojan život. Za razliku od klasičnih medija koji su sustavno porobljeni, grafiti se ne mogu cenzurirati uz svu volju vlasti, bar ne na jedan dan. Ovo vrijeme je dovoljno da na najfrekventnijim mjestima u gradu grafit kroz svoju kondenziranu poruku preuzme ulogu masmedija. Istina koja vrišti iz te poruke na zidu beskrajno nas veseli kao što odgovorne ti grafiti beskrajno iritiraju. Potlačena većina ih čita s užitkom, dok ih povlaštena manjina briše. Ovdje ne mislimo na same izvođače, komunalne redare koji po nalogu prefarbavaju zidove. Tek je njihova pozicija nezahvalna jer su po naredbi vladajuće stranke IDS pretvoreni u cenzora iako im to nije posao – istaknuto je povodom izložbe.

Izložbu je otvorio Slaven Tolj, a realizirana je u sklopu programa „Grad je mrtav. Živio grad!“, a moći će se pogledati do 19. kolovoza svakim radnim danom od 11 do 20 sati.

Realizaciju programa ARL u 2014. podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Dubrovnik, Županija Dubrovačko-neretvanska, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva te Zaklada Kultura nova.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana