Aktualno

FOTO Stigli veslači ‘Prave doze ustrajnosti’!

FOTO Stigli veslači 'Prave doze ustrajnosti'!

Veslači 'Prave doze ustrajnosti' stigli su jutros u Porat, nakon čak 500 pređenih kilometara!

Odmah po dolasku, održali su  konferenciju za medije te pobliže opisali svoju avanturu humanitarnog karaktera.

-Veslali smo za bračke pupoljke, to je udruga sa Brača koja okuplja 27 djece s poteškoćama u razvoju. Mi planiramo prikupiti 100 tisuća kuna za godišnju terapiju na otoku  Braču – rekla je veslačica Ivana Stojčević te dodala kako dosada imaju oko 33 tisuće kuna, a svoj cilj imaju namjeru ostvariti do 30.09.

-Bilo je lijepo iskustvo, veslat za tu djecu. Ta mlada lica kada smo vidjeli, to su djeca kojoj treba pomoć. Bilo je psihički naporno, ali znali smo da veslamo za tu djecu – dopunio je riječi svoje kolegice najmlađi veslač, 16-godišnji Lovro Dragoslavić.

Život na otoku za njih znači udaljenost od stručnjaka koji im mogu pomoći. Cilj ovogodišnje akcije je prikupiti 100 tisuća kuna za organizaciju terapije na otoku tijekom godinu dana kako bi doprinijeli razvoju djece s posebnim potrebama i spriječili izolaciju i stigmatizaciju.

U prethodne dvije sezone Prave doze ustrajnosti prikupljeno je ukupno 250 tisuća kuna. Prikupljenim novcem organiziran je 10. kamp Krijesnica u Fužinama (od 01.07. do 08.07.2013.) i drugi programi koji doprinose integraciji djece koja su preživjela rak, a godinu dana ranije kupljena su 4 infuzomata za pedijatrijski onkološki odjel KBC-a Split.

Pročitajte još

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

U PROGRAMU DOMOVINSKOG POKRETA Revizija Dubrovačkih ljetnih igara

Ivana Mijić Vulinović