Aktualno

FOTO Stigli veslači ‘Prave doze ustrajnosti’!

Veslači 'Prave doze ustrajnosti' stigli su jutros u Porat, nakon čak 500 pređenih kilometara!

Odmah po dolasku, održali su  konferenciju za medije te pobliže opisali svoju avanturu humanitarnog karaktera.

-Veslali smo za bračke pupoljke, to je udruga sa Brača koja okuplja 27 djece s poteškoćama u razvoju. Mi planiramo prikupiti 100 tisuća kuna za godišnju terapiju na otoku  Braču – rekla je veslačica Ivana Stojčević te dodala kako dosada imaju oko 33 tisuće kuna, a svoj cilj imaju namjeru ostvariti do 30.09.

-Bilo je lijepo iskustvo, veslat za tu djecu. Ta mlada lica kada smo vidjeli, to su djeca kojoj treba pomoć. Bilo je psihički naporno, ali znali smo da veslamo za tu djecu – dopunio je riječi svoje kolegice najmlađi veslač, 16-godišnji Lovro Dragoslavić.

Život na otoku za njih znači udaljenost od stručnjaka koji im mogu pomoći. Cilj ovogodišnje akcije je prikupiti 100 tisuća kuna za organizaciju terapije na otoku tijekom godinu dana kako bi doprinijeli razvoju djece s posebnim potrebama i spriječili izolaciju i stigmatizaciju.

U prethodne dvije sezone Prave doze ustrajnosti prikupljeno je ukupno 250 tisuća kuna. Prikupljenim novcem organiziran je 10. kamp Krijesnica u Fužinama (od 01.07. do 08.07.2013.) i drugi programi koji doprinose integraciji djece koja su preživjela rak, a godinu dana ranije kupljena su 4 infuzomata za pedijatrijski onkološki odjel KBC-a Split.

Pročitajte još

‘NAPORAN TRUD SE ISPLATIO’ Najmlađi članovi JK Dubrovnik 1966 bogatiji za veći pojas

Dulist

‘Pituri’ u finalu Kupa Hrvatske!

Dulist

Mons. Petar Palić novi biskup mostarsko-duvanjski

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija