Natrag
18.2.2019 19:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO “Stablo čudesnih boja” u Luži

2.4.2013 @ 16:32 Mia Njavro Zanimljivosti
19;19

Podijelite:

Povodom mjeseca autizma na katu Luže otvorena je izložba „Stablo čudesnih boja“, a bit će otvorena do 1. svibnja.

– Izložba ‘Stablo čudesnih boja’ je poseban događaj za nas. Ovdje su izloženi materijali koje su radili upravo djeca s autizmom ali i njihovi vršnjaci i roditelji. Koristili su se različiti materijali. Oblici su nepravilni upravo iz razloga jer se i na njih gleda kao na nepravilnost – kazala je Marija Puhiera iz udruge 'Zajedno do zdravlja'.

Autizam je kompleksna i sveobuhvatni razvojni poremećaj koji traje cijeli život. Donosi teškoće u socijalnoj interakciji, u verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji te u imaginaciji. Poremećaji iz autističnog spektra obuhvaćaju šest od tisuću osoba, te se češće pojavljuje kod dječaka nego kod djevojčica.

Često se za osobe s autizmom kaže kako su ‘u svom svijetu’. Autisti žive u istom svijetu kao i svi drugi, samo ga doživljavaju na drugačiji način. Ukoliko ih društvo ne prihvaća, nije čudno što su izolirani, međutim, pristupa li im se na adekvatan način, moguće je ući u njihov svijet. Bliskim i prijateljskim osobama itekako znaju pokazati emociju , te ih se nepravedno smatra agresivnim.

Uložimo ljubav, vrijeme, trud i strpljenje, ponekad i ono što nam se čini nemoguće, kako bismo osobama s autizmom omogućili što kvalitetniji život. Posjetite izložbu i podržite ovu akciju!

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana