Aktualno

FOTO Sramotno stanje dječjeg igrališta na Lopudu

FOTO Sramotno stanje dječjeg igrališta na Lopudu

Zabrinuta majka s Lopuda Beti Mihajlović javila se u redakciju DuLista zbog potpuno zapuštenog dječjeg igrališta, koje, kako ističe, predstavlja opasnost za djecu.

Fotografirala je žalosno stanje u kojem se igralište nalazi te podijelila brige roditelja s Lopuda. Njeno pismo prenosimo u cijelosti:

– Ovim putem skrećem pažnju na činjenicu kako jedino dječje igralište na otoku Lopudu već godinu dana zjapi prazno. Razlog tome nije nedostatak djece na otoku. Štoviše, ima ih tridesetak, od beba do mališana koji polaze osnovnu školu i vrtić odmah iznad igrališta. Razlog nije ni igranje djece u sportskoj dvorani ili na drugim uređenim površinama namijenjenima djeci, jer njih na Lopudu naprosto nema. Ne, razlog je sasvim druge prirode. Roditelji su u strahu za sigurnost svoje djece. Igralište je potpuno zapušteno, sprave su polomljene, daske prepolovljene, čavli strše…Pokraj devastiranog igrališta, na samom početku rive, prolaze i mali turisti sa svojim roditeljima. Brodovi tijekom sezone svakodnevno iskrcavaju na stotine gostiju s djecom, koji su odabrali Lopud kao idealnu obiteljsku destinaciju. Pitanje je samo kada će isti ti roditelji reagirati na činjenicu da je jedini konkretan sadržaj za djecu koji otok nudi, osim pješčanih plaža, devastirano dječje igralište. Lopudsko igralište je uređeno prije svega nekoliko godina. S namjerom da nam ‘prodaju babu za curu’, mjerodavni su igralište opremili zastarjelom opremom s drugog igrališta. Boja s tobogana, vrtuljka i ljuljački je već nakon nekoliko mjeseci počela otpadati, a zatim i drugi dijelovi. Gradonačelnik Mato Franković je ponosno u objavi za medije najavio kako će nakon izgradnje trafostanice na dječjem igralištu doći na red i njegovo uređenje. Trafostanica je izgrađena na dječjem igralištu prije više od godinu dana, usprkos protestima Lopuđana, a obnova samog igrališta je zaboravljena. Mjesni odbor otoka Lopuda poslao je dopis gradonačelniku na koji nikada nije dobio odgovor. Mame su obaviještene da je time uloga Mjesnog odbora ispunjena. Slijedom svega navedenoga, nameće se zaključak da ako neko dijete na igralištu nastrada, očito je odgovornost isključivo na roditeljima koji su ga tamo pustili da se igra, a ne odgovornih lokalnih tijela koja su ga dužna renovirati i održavati – poručila je Beti Mihajlović

Budućnost igrališta je nepoznata, a ostaje za vidjeti hoće li se i kada ono urediti.

 

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist