Natrag
23.4.2019 04:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO ‘Spremni smo za nesreće i elementarne nepogode’

15.3.2014 @ 11:39 Baldo Marunčić Županija
33;33

Podijelite:

Povodom obilježavanja Tjedna Civilne zaštite jutros je održan mimohod Stradunom i postrojavanje pred Crkvom svetog Vlaha svih operativnih snaga zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije.

– Dubrovačko-neretvanska županije i dalje radi na uspostavi boljeg sustava zaštite i spašavanja te na boljem ustroju Civilne zaštite i opremanju specijalističkih postrojbi Civilne zaštite. U posljednje vrijeme najveći dio aktivnosti usmjeren je na nabavljanje opreme za timove spašavanja iz ruševina te za logističku postrojbu, jer smo svjesni da je potres realna opasnost u našoj županiji – kazala je zapovjednica Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, zamjenica župana Marija Vučković.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je kako ‘premda svi živimo sa željom da se ništa loše i nepredviđeno ne dogodi i sve činimo da se to izbjegne, svi znamo da se nesreće i elementarne nepogode događaju’.
– Pripremamo se za takva nemila događanja. Veliku pozornost i sredstva izdvajamo za unaprjeđenje Civilne zaštite, a već imamo i kvalitetno organizirane postrojbe i svake godine smo sve bolji – dodao je župan Dubroslavić.

Načelnik sektora za Civilnu zaštitu pri Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje Robert Mikac istaknuo je kako se svake godine vidi napredak u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koja je pozitivan primjer jer tijekom cijele godine provodi aktivnosti.

U mimohodu su uz operativne snage sudjelovali i Dubrovački trombunjeri, mažoretkinje te Glazba Zaton. Tjedan Civilne zaštite završava vježbom operativnih snaga u Gospinom polju.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana