Aktualno

FOTO/ Sportska dvorana u OŠ Lapad gotova do drugog polugodišta, stižu i mališani s Montovjerne

FOTO/ Sportska dvorana u OŠ Lapad gotova do drugog polugodišta, stižu i mališani s Montovjerne

Radovi u školskoj dvorani u OŠ Lapad dobro napreduju. Cilj je da dvorana bude gotova do početka novog polugodišta nakon čega bismo počeli s izgradnjom osnovne škole na Montovjerni – rekao je danas prilikom obilaska radova na školi te školskoj dvorani Osnovne škole Lapad gradonačelnik Mato Franković.

-Iza nas je projekt prve energetske obnove iz EU sredstava u iznosu od 7,6 milijuna kuna. Paralelno s time radimo i na projektu rekonstrukcije školske sportske dvorane. Sredstva za cjelokupnu investiciju dobili smo iz europskih fondova Ministarstva graditeljstva i Ministarstva regionalnog razvoja, a jedan mali dio financira Grad Dubrovnik. Zgrada u potpunosti izgleda drukčije, promijenjeni su svi zatvori, fasada kao i svjetla te smo tako postigli upravo ono što smo željeli, a to je energetska učinkovitost prostora – istaknuo je gradonačelnik Franković dodavši kako od iduće godine kreće energetska obnova dvaju škola i vrtića.

Osim energetske obnove, dodatni radovi bili su potrebni u sportskoj dvorani zbog problema s urušenim krovom. Upravo zbog toga se mališani s Montovjerne nisu mogli s početkom školske godine ‘prebaciti’ u Lapad.

-Dva razreda s Montovjerne neposredno su vezana uz prostor do dvorane. Ona trenutno nije sigurno mjesto za rad i učenje pa nismo mogli izvršiti promjenu učenika s Montovjerne u Lapad. U idućem polugodištu učenici s Montovjerne trebali bi se preseliti u Lapad, a škola na Montovjerni bit će srušena te nanovo izgrađena – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist