Aktualno

FOTO Sletio “Elias” iz Kristiansanda!

U srijedu popodne u zračnu luku u Čilipima sletio je zrakoplov norveškog zračnog prijevoznika FlyNonStop imena "Elias", prvi na ovosezonskoj redovnoj liniji od Kristiansanda do Dubrovnika.

– Ovo je naše prvo slijetanje u Dubrovnik i zbilja nam je zadovoljstvo biti ovdje. Nadamo se razvitku sjajne suradnje sa Zračnom lukom Dubrovnik. Vrlo smo uzbuđeni što smo pokrenuli rutu za Dubrovnik – izjavio je tom prilikom šef operacija kompanije FlyNonStop Richard Anthony Deryckere.

Koordinator operativnog centra u Zračnoj luci Dubrovnik Josip Paljetak iskazao je zadovoljstvo otvaranjem nove linije za još jedan norveški grad.
– Drago nam je da smo popularni u nordijskim državama, jer je riječ o vrlo zahvalnim putnicima i gostima. Ovaj prijevoznik imat će 38 letova na relacije Kristiansand-Dubrovnik – kazao je Paljetak, najavivši povećanje prometa te broja prijevoznika i broja linija.

– Očekujemo u ovoj godini još brži razvoj zračne luke. Namjeravamo renovirati sve manevarske površine, a nadamo se započeti gradnju i putničkog terminala – dodao je Paljetak.

Inače, zrakoplov kompanije FlyNonStop letjet će ove sezone na relaciji od zračne luke Kjevik u gradu Kristiansandu na jugu Norveške do zračne luke Dubrovnik dvaput tjedno od lipnja do kraja listopada s kapacitetom od 100 putnika. Na premijernom letu u trajanju od dva i pol sata bilo ih je 54. Cijena povratne karte je 2.398 norveških kruna ili 2.333 kune.

Pročitajte još

ZAJEDNIČKE GROBNICE BONINOVA GOTOVO POPUNJENE Kamo s posmrtnim ostatcima nakon 10 godina?

Leona Rašica

ZANIMLJIV PROJEKT Najljubaznijima dubrovačkim vozačima prigodni pokloni

Dulist

Državne prvake ugostili župan i gradonačelnik, rasterećeni odlaze na završnicu Lige prvaka

Dulist