Politika

FOTO Slavlje u Vlahušićevom stožeru

FOTO Slavlje u Vlahušićevom stožeru

– Rezultat je jako lijep i jako dobar. Nešto veći nego što sam očekivao, za to treba zahvaliti podršci naših koalicijskih partnera –

rekao je Andro Vlahušić, novi/stari gradonačelnik Dubrovnika nakon što je prema službenim rezultatima DIP-a on osvojio povjerenje najvećeg dijela građana.

Na upit koji su mu prvi koraci Vlahušić je odgovorio prvo ambulanta, a potom gradilišta, a na pitanje kako će riješavati odsiječenost juga nakon skorog ulaska u EU gradonačelnik je rekao kako i dalje razgovara s Vladom.

-Građane Dubrovnika od prvog srpnja očekuje 200 kuna po jednoj karti za Zagreb i 400 kuna po povratnoj  karti, tražit ćemo podršku i od Bruxellesa i Zagreba, ali Dubrovnik je brod koji može plovit sam – kaže Vlahušić koji je ovom prilikom komentirao i rezultate u svjetlu nepravomoćne presude za aferu Šipan.

-U obrazloženju presude sutkinja kaže godinu dana uvjetno zato jer je iznevjerio povjerenje birača. Hoće li sada sutkinja promijeniti mišljenje. Nije napisala presudu još. Ja sam jedini čovjek protiv kojeg  je USKOK podnio optužnicu zbog nematerijalne štete – kaže gradonačelnik.

Na upit o tome kako ima namjeru sastaviti većinu u Gradskom vijeću Vlahušić je odgovorio – relativno jednostavno.
-Mi ćemo imati DDS, SDP, HNS-HSS-HSU. Dogovarat ćemo se za dalje, postoji prostora za dogovor – zaključio je Vlahušić bez konkretnih naznaka tko će činiti potrebne dodatne ruke Pred dvorom 1.
 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist