Natrag
23.2.2019 14:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Slatke delicije za očuvanje tradicije

16.12.2013 @ 12:51 Mia Njavro Zanimljivosti
10;10

Podijelite:

Jutros se u prostorima DEŠE održavala prva radionica u nizu manifestacije ' Slatki tjedan u susret Božiću', a za početak se radila mantala.

Mantala, kontonjata, arancini, bruštulani mjenduli samo su dio prozivoda koje su donijele vrijedne žene na ocjenivanje.

Najvažnije je da postoji interes i da smo probudili ljude iz našeg Grada i županije, i imamo ljude iz Konavala, Župe, a nadamo se da će nam se pridružiti i sa Pelješca, Mljeta i Dubrovačkog Primorja kao i svake godine rekla je Jenny Hansel, predsjednica udruge 'Deša'.

Program se nastavlja, tako će se do kraja tjedna u vremenu od 9 do 12 održati  radionica padišpanja, arancina, džema od ljute naranče, prikala i bruštulanih mjendula. U srijedu će se u popodnevnim satima kušat  sve pristigle delicije te izabrati najbolje za ovu godinu. 

Najboljim će se dodijeliti zlatne i srebrene plakete za izvrsne proizvode kako bi na taj način motivirale naše žene da rade autohtone proizvode i da tradicija pravljena kontonjate i mantale ne izumre, jer za Božić je uvijek bio običaj donijeti komadić te slatke delicije.

Mi na taj način oživljavamo tradiciju i doprinosimo prenošenju znanja o nematerijalnoj baštini na iduće generacije zaključila je Jenny Hansal.
  

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana