Natrag
23.2.2019 06:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Skinut jarbol s Orlandovog stupa

20.3.2013 @ 10:58 Baldo Marunčić Zanimljivosti
14;14

Podijelite:

Jutros je po nalogu konzervatora skinut jarbol s Orlandovog stupa.

Konzervatori su nalog podnijeli Gradu Dubrovniku u ponedjeljak popodne, a uklanjanje jarbola izveli su dubrovački vatrogasci.

– Prema mišljenju konzervatora, jarbol i zastava za jakog vjetra težinom narušavaju kamenu strukturu spomenika. Grad Dubrovnik odmah je postupio u skladu s tim nalogom, jutros su pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci izašli na teren i uklonili jarbol iz ležišta. Daljnja procedura vezana za konzervaciju i popravke Orlanda bit će poznata nakon što na teren izađe ovlašteni stručnjak Ministarstva kulture – javljau iz Grada Dubrovnika.

Orlandov stup već je nekoliko puta doživljavao razne intervencije zbog svog lošeg stanja. Jarbol se uklanja preventivno, kako bi se izbjegla daljnja oštećenja, a dok se problem ne riješi trajno hrvatska zastava vijorit će se sa standala ispred ljekarne preko puta crkve Svetog Vlaha.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana