DuList IN

FOTO Skateri pokazali svoje umijeće

U sklopu programa „Mladi i Grad skupa“ danas je otvoren skate park u Dubrovniku, te su se mnogobrojni ljubitelji ovoga sporta, ali i zainteresirani građani, okupili na Montovjerni.

Nakon kratkog gradonačelnikovog govora, uslijedile su zahtjevne vratolomije naših "skejtera", te je park bio popunjen zabavom i prezentacijom zahtjevnih trikova "na dasci".

Više pogledajte u fotogaleriji našeg Zvone!
 

Skateboarding (u nas poznat i kao skejtanje) naziv je za ekstremni sport u kojem osoba stoji na posebnoj dasci s kotačima na dvije osovine (skateboardu ili skejtu) te pritom izvodi razne trikove. Sam naziv dolazi od dvije engleske riječi: skate, što znači "klizati" te board, što znači "daska".
Razvio se 1970-ih godina u Americi, ali tek od osamdesetih ulazi u šire korištenje.
Dominantna su dva stila 'skejtanja':
street skejtanje na ulici pri čemu se za trikove koristi bilo što po čemu se daska može voziti, te
vert (od vertical = "okomito"), stil koji je tipičan za razna natjecanja i kojeg karakteriziraju veći skokovi i veća visina izvođenja trikova.

Skateboarding može biti i rekreacija te svojevrstan način umjetničkog izražavanja. Tradicionalno se povezuje s drugim urbanim subkulturnim aktivnostima, kao što su BMX biciklizam, grafiti, punk, grunge, hip hop…

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Lijep i kad je okupan kišnim kapima

Dulist

Jeli smo ih i zelene, a danas većina djece nema pojma što su đenerike

Dulist

U Dubrovnik uplovila luksuzna ljepotica ruskog naftnog magnata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija