Natrag
21.2.2019 10:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Skateri pokazali svoje umijeće

13.4.2013 @ 13:15 Mia Njavro dulist IN
26;26

Podijelite:

U sklopu programa „Mladi i Grad skupa“ danas je otvoren skate park u Dubrovniku, te su se mnogobrojni ljubitelji ovoga sporta, ali i zainteresirani građani, okupili na Montovjerni.

Nakon kratkog gradonačelnikovog govora, uslijedile su zahtjevne vratolomije naših "skejtera", te je park bio popunjen zabavom i prezentacijom zahtjevnih trikova "na dasci".

Više pogledajte u fotogaleriji našeg Zvone!
 

Skateboarding (u nas poznat i kao skejtanje) naziv je za ekstremni sport u kojem osoba stoji na posebnoj dasci s kotačima na dvije osovine (skateboardu ili skejtu) te pritom izvodi razne trikove. Sam naziv dolazi od dvije engleske riječi: skate, što znači "klizati" te board, što znači "daska".
Razvio se 1970-ih godina u Americi, ali tek od osamdesetih ulazi u šire korištenje.
Dominantna su dva stila 'skejtanja':
street skejtanje na ulici pri čemu se za trikove koristi bilo što po čemu se daska može voziti, te
vert (od vertical = "okomito"), stil koji je tipičan za razna natjecanja i kojeg karakteriziraju veći skokovi i veća visina izvođenja trikova.

Skateboarding može biti i rekreacija te svojevrstan način umjetničkog izražavanja. Tradicionalno se povezuje s drugim urbanim subkulturnim aktivnostima, kao što su BMX biciklizam, grafiti, punk, grunge, hip hop…

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana