Natrag
26.4.2019 10:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO: Sjećate li se kišne Feste?

3.2.2012 @ 10:48 Andrea Falkoni Račić Aktualno
45;45

Podijelite:

Premda se jutros nevrijeme sručilo na sudionike i slavljenike Feste svetog Vlaha, utjecaj našega Parca omogućio je smirenje vremena.

Usrpkos lošim vremenskim uvjetima, ni za ovu Festu nije izostala tradicionalna procesija ulicama Grada, s moćnicima dubrovačkog nebeskog zaštitnika.

Potaknuti upravo ružnim vremenom među sugrađanima s boljim pamćenjem raspitali smo se kad su zadnji put Festu pratili meteorološki uvjeti slični današnjima.
 
Neki naši sugrađani prisjetili su se kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća kada je procesija proslavljena u Klaustru samostana Male Braće.
 
Hrvoje Macan, predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine, sjetio se kako je u osamdesetim godinama prošlog stoljeća jedne godine svečana misa, zbog radova na Katedrali, bila slavljena u crkvi Male Braće, ali je nakon mise bila tolika delumbija, pa se odustalo od procesije.
 
Trombunjer Antun Knego 2000. godine bio je festanjul i sjeća se da je za vrijeme svečane mise padala velika kiša, ali se procesija ipak uspjela održati.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana