Politika

FOTO Silvija Petrlić Saltarić nova predsjednica dubrovačkog HSS-a

FOTO Silvija Petrlić Saltarić nova predsjednica dubrovačkog HSS-a

Silvija Petrlić Saltarić nova je predsjednica dubrovačkog HSS-a. Na danas održanoj izvanrednoj izbornoj skupštini izabrana je jednoglasno, a na prijedlog Mire Buconić ispred županijske organizacije ove stranke.

Izvanredni izbori u HSS-u dogodili su se zbog suspenzije i izbacivanja iz članstva bivšeg predsjednika ove stranke Željka Raguža u vrijeme prijevremenih izbora u Dubrovniku.

Izvješće o tome podnijela je Mira Buconić, naglasivši kako je osnovni problem u dubrovačkom HSS-u u protekle dvije godine bila komunikacija.

– Komunikacije između članova i užeg vodstva stranke nije bilo. Dugogodišnji članovi stranke, kojih je upravo većina danas tu, nisu bili kontaktirani nikada osim u predizborno vrijeme, i to samo da ih se podsjeti da izađu na izbore i daju svoj glas HSS-u – istaknula je Buconić, iznijevši cijelu kronologiju događanja oko Željka Raguža.

– HSS aktivno postoji 111 godina, jedina je hrvatska stranka koja djeluje u kontinuitetu, i oni koji su mislili da će se ugasiti prije tri mjeseca niti su HSS-ovci niti išta o toj stranci znaju. Sretni smo što smo se napokon očistili od takvih. Želim da ovo bude zadnji put da se govori o tome, o ljudima koji su u HSS došli da bi ostvarili svoj interes i koji su zbog istog tog svog interesa izašli – rekla je, među ostalim, Mira Buconić.

U uvodnom dijelu skupštine HSS-ovce su pozdravili i gosti Luce Gvozden, Sado Bečić, Igor Žuvela, Ivo Gjaja i Mato Franković.

– Ponos, čast, poštenje i riječ – to je ono što ste vi ovdje održali. Održali ste riječ koju je bivše vodstvo dalo meni. Vi ste bili časni i ponosni i niste kalkulirali i gledali gdje je veći interes.Sad se pokazao koliko je velik potencijal naše domoljubne koalicije, dok neke vaše bivše kolege ispisuju komunistički manifest – rekao je Mato Franković. Potpredsjednik ŽO HSS-a Zdenko Mateljak govorio je o ‘prodanim dušama i sramoti HSS-a’.

– Nadam se da ćete danas izabrati pravi put i ljude koji se neće prodavati za šaku betona – istaknuo je Mateljak.
Novoizabrana predsjednica stranke Silvija Petrlić Saltarić u HSS-u je kontinuirano od 2002. godine.

– Povjerenje koje ste mi danas ukazali za mene je nagrada, ali i velika odgovornost. Moramo vratiti HSS na pravi put, stvoriti novi HSS na starim temeljima. Sretna sam što vidim danas članove koje godinama nisam vidjela, jer komunikacija je najveći problem stranke posljednjih godina. Moramo se okrenuti ka terenu, ka našim članovima i sugrađanima. Prvi idući izbori su kotarski i neka nam oni budu izazov, ali i veliki test. Kroz nekoliko mjeseci predanim radom možemo napraviti ozbiljnu stranku i ozbiljnog koalicijskog partnera. Moramo se okrenuti našim sugrađanima i našem gradu. Moramo pronaći mjeru u svemu – rekla je novoizabrana predsjednica dubrovačkog HSS-a Silvija Petrlić Saltarić.

Za potpredsjednike dubrovačkog HSS-a izabrani su Niko Butigan i Robert Anđušić, tajnica je Ivana Gabrić dok je blagajnik Vedran Smokvina.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist