Natrag
25.6.2018 05:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Šetnica postala – motodrom s parkiralištem!

3.9.2017 @ 18:20 Baldo Marunčić Grad
9;9

Podijelite:

Pođite i pogledajte što se zbiva na šetnici između zgrada Grawe i Atlant Centra. Tuda je nekad išla prometnica, a neki naši sugrađani se ponašaju kao da ona još uvijek postoji!

Teško mi je razumijeti da se sa svojim motociklima i mopedima ‘vozikaju’ po šetnici koja bi trebala biti neka vrsta oaze mira i odmora za nas građane. Uz to još i ostavljaju svoja vozila na šetnici, mirno parkiraju, redaju mopede uzduž šetnice. A nitko ništa ne poduzima! – ističe u svom e-mailu naš čitatelj, ogorčen zbog svojevrsne zloupotrebe ‘najmlađe’ dubrovačke šetnice na tzv. ‘Lapad stanici’, koju svakodnevno gaze ‘dva kotača’.

Podsjetimo, ova je šetnica bila dio šireg projekta kružnog toka oko Robne kuće Minčeta u mandatu bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića, a glavnu riječ u njenom uređenju i osmišljavanju vodio je tadašnji Vlahušićev zamjenik, a današnji gradski vijećnik DUSTRA-e Željko Raguž. Pritom je gradsko poduzeće Vrtlar osmislilo hortikulturni dio, a s vremenom je prostor opremljen ‘pametnim klupama’ po projektu DURA-e te oplemenjen trima skulpturama, koje je Gradu donirala dubrovačka umjetnica Deša Vlahutin. Ipak, Dubrovčane je rijetko ‘put navodio’ preko te šetnice, koju su s vremenom ‘oteli’ vozači mopeda i motocikala.

A da se sve zaista i odvija prema riječima našeg čitatelja uvjerili smo se i sami. Bilo nam je dovoljno jednog radnog dana na dvadesetak minuta ostati na ‘čeki’ kako bismo skupili dovoljno ‘dokaznog materijala’ o nepoštivanju prometne kulture pa i prometnih pravila. I pritom nema velike razlike među ‘počiniteljima’. Okom kamere ‘uhvatili’ smo i staro i mlado, poslovne ljude, momke i cure… Kratki đir po šetnici pa parkiranje. Naravno, na za parkiranje neoznačenom mjestu.

Ali čini se kako ni odgovornima iz gradske uprave, ponajprije prometnim redarima, taj dio grada nije ‘zaživio’, ili bolje reći nije im uopće u primisli. Možda ova DuListova fotokritika doprinese promjeni takvog stava i načina rada.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana