DuList IN

FOTO / SENTIMENTO Oni premošćuju razlike glazbom

FOTO / SENTIMENTO Oni premošćuju razlike glazbom

Povodom pete obljetnice Festival Sentimento organizirao je ove subote u katedrali jedinstveni pjevački susret ‘Unison’.

Pjevački zborovi štićenika domova koji su nastali u sklopu projekta ‘Unison World’ prvi put su održali zajednički nastup, a riječ je o štićenicima Doma za starije i nemoćne osobe ‘Domus Christi’, Doma za starije osobe ‘Dubrovnik’, Doma za starije i nemoćne osobe ‘Konavle’, udruge ‘Rina Mašera’ te Centra za rehabilitaciju Josipovac, a pod vodstvom Stijepa Gleđa Markosa i Jelene Đuraš Gleđ.

Posebni gosti ovog pjevačkog susreta su djeca i mladi Stadlerovog dječjeg doma ‘Egipat’ iz Sarajeva u pratnji Sestara Služavki Maloga Isusa.

-Kao kruna prvih pet godina festivala Sentimento predstavlja se novoformirani zbor ‘Unison’ koji premošćuje razlike i spaja talentirane korisnike domova i ostale pjevački nadarene sugrađane – istaknuto je u najavi koncerta.

Voditelji Stijepo Gleđ Markos i Jelena Đuraš Gleđ ističu kako je pokretanje zbora ‘Unison’ iskorak u kojem su željeli učiniti više od samog socijalnog osvještavanja zajednice, na način da aktivno uključe društvenu zajednicu kako bi jednakost putem glazbe istinski zaživjela. Stoga su kao jedini uvjet za sudjelovanje u zboru odredili postojanje pjevačkog ili sviračkog talenta koji će se razvijati u zajedničkim vježbama. Trenutno se članovi zbora ‘Unison’ kreću od 11 do 70 godina i uključuju baš sve zainteresirane sugrađane, bez obzira na godine, tjelesna ili mentalna ograničenja.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist