Natrag
23.4.2019 18:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Sany Saidap u Lazaretima

5.10.2013 @ 8:54 Mia Njavro dulist IN
12;12

Podijelite:

Akustični Folk'n'Roll bend SANY SAIDAP uspješno nastupa već nekoliko godina na pozornicama Švicarske i Njemačke, a sinoc su posjetili i Klub Lazareti.

Nakon dugih godina lutanja akustičkim glazbenim putevima sebe su pronašli daleko od izlizanih stilističkih cesta u čudesnoj zemlji Folk'n'Roll-a. Zapravo bi se moglo reći da su stvorili novi stil koji je spoj irskog folka i "cajun" zvuka s juga Louisiane; i to odsviran kao bluegrass country s rock'n'roll temeljima. Takav se recept pokazao uspješnim te je ove godine njihov rad okrunjen albumom The Whiskey Waltz. Njihova je glazba lagana, svježa, lepršava, besprijekorno višeglasno otpjevana i naprosto „klizi“ kao dobar whiskey, stoji u opisu benda.
Budući da je njihov stil mješavina nekoliko žanrova, zahvalan je za obrade tradicionalnih i drugih pjesama koje često sami "iskopaju", obrade i daju im novi sjaj koji obasjava njihove nastupe na pozornicama blues klubova, Open – Air Festivala, rođendana, vjenčanja…
Član sastava, Dubrovčanin Vanja kaže: 'uzimamo iz svih glazbenih žanrova pomalo, pomiješamo, iskopamo par starih klasika koje skoro nitko više ne svira ili, katkad, naletimo na neku narodnu pjesmu koju „začaramo“ sa našim stilom sviranja i pjevanja. Naša glazba uvijek zvuči veselo i freško, stvarno i živo, za svaku je publiku razumljiva i ugodna'.
 
Članovi sastava:
Vanja Van Rooy – gitara/bendžo/mandolina/ukulele/vokal,
Alice Uchlinger – violina/vokal,
Danny Zimmermann gitara/klavijatura/vokal,
Pascal Schwarb – harmonika/vokal,
Johnny Schmid – bas.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana