DuList IN

FOTO/SAMOANA ODUŠEVILA PUBLIKU Dalmatinske pjesme u izvedbi novozelandskih klapaša

FOTO/SAMOANA ODUŠEVILA PUBLIKU Dalmatinske pjesme u izvedbi novozelandskih klapaša

Članovi novozelandske klape Samoana, trenutno na turneji po Hrvatskoj, gostovali su i u Dubrovniku. Christian i Austin Malietoa-Brown nastupili su u utorak ispred Crkve sv. Vlaha pred mnogobrojnom publikom.

Christian i Austin publiku su zabavljali dalmatinskom pjesmom, ali i zdravim humorom i šalama između pjesama. Uz brojne klapske i poneke strane hitove dubrovačka publika, ali i gosti grada, uživali su u koncertu popularnih Samoanaca.

Podsjetimo, sedmeročlana klapa Samoana osnovana je 2011. godine u Aucklandu, a ovo im je treća hrvatska turneja. Njihove izvedbe poznatih klapskih napjeva i drugih izvornih hrvatskih pjesama izazvale su nemalo zanimanje publike u Hrvatskoj, ali i šire. Ovi Samoanci s Novog Zelanda dokazali su da glazba uistinu ne poznaje granice, a domaću publiku posebno su osvojili glazbenom podrškom nogometnoj reprezentaciji na posljednjom svjetskom prvenstvu kada su otpjevali ‘Nije u šoldima sve’, neslužbenu himnu Vatrenih.

Nastupi članova klape Samoana ostvareni su i financirani od strane Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, a održavaju se u sklopu kulturno-zabavnog programa ‘Ulicama našeg grada’.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist