Sport

FOTO: S prvog mjesta u doigravanje za Prvaka

FOTO: S prvog mjesta u doigravanje za Prvaka

9:7 u Gružu! Za Jugaše, u odlučujućem susretu s Mladosti čime su osvojili startnu jedinu za doigravanje Prvaka Hrvatske.

Utakmica je počela vrlo nervozno i s dosta grešaka s obje strane. Jugaši su od početka držali vodstvo u svojim rukama, a gosti pokušavali nadmudriti igrače trenera Veselina Đuha.

Cijelo vrijeme Mladostaši su kaskali za Jugom i vraćali se u igru kod rezultata 4:2, pa opet 5:3. Trener Vijeko Kobeščak je pokušao čak i po starom dobrom Boninom receptu mijenjati gotovo cijelu prvu postavu ali bezuspješno. Poluvrijeme je završilo rezultatom 5:5, a jedini gol u trećoj četvrtini postiže danas raspoloženi Frano Karač za 6:5. Takvim rezultatom se ušlo u zadnju dionicu gdje Jugaši ubacuju u petu i gotovo melju Mladost golovima Janovića, Jokovića i Karača (9:5) dok Madostaši uspijevaju samo ublažiti poraz golovima Vanje Udovičića i Radua za konačan ishod 9:7.

U tvrdoj utakmici s puno prekršaja pogotovo zagrebačke strane bilo ih je ukupno četrnaest Jugaši su ostali hladne glave. Posebno treba naglasiti grubost igrača sa Save kod kojih su četiri igrača završila utakmicu u publici dok je kod Juga jedino Marković izašao s tri osobne.

Kod Jugaša najbolji su bili Joković, Karač, Janović te Dobud koji se doslovno hrvao sa suparničkim bekovima. Posebno veseli povratak Karača koji je postigao tri gola te dodao par lijepih asistencija za izbačaje te za dva peterca.

Ova utakmica se čak i snimala kamerama Policijske uprave što je i službeni spiker najavio prije početka utakmice.

Sljedeći susret vaterpolisti Juga igraju u Gružu u srijedu 14. ožujka u 18:40 protiv Vassasa u četvrtfinalu Lige prvaka.
 

Jug CO – Mladost 9:7 (2:2, 3:3, 1:0, 3:2)
Bazen u Gružu. Gledatelja 1100.
Suci: Dragan Štampalija (Šibenik), Marijo Brguljan (Prčanj); Opunomoćenik Vasko Čerović (Herceg Novi)

Jug CO: Vićan 8 obrana, Vranješ, Sutić, Janović 2, Joković 3, Pavlović, Marković, Bušlje 1, Karač 3, Dobud, Macan, Obradović, Perčinić, Goreta. Trener: Veselin Đuho
Realizacija igrača više: 13/3. Peterci: 3/2    

Mladost: Pavić12 obrana, Radu 1, I. Milaković, Letica 2, Pavičić, Živković 2, Udovičić 1, K. Milaković, Bebić, Bukić, Hinić, Mallarach 1, Vukičević, Marcelić. Trener: Vjeko Kobeščak
Realizacija igrača više: 6/0. Peterci: 1/1    

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist