Natrag
25.4.2019 01:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO // Robotičari i programeri na ALL DIGITAL Weeku

31.3.2019 @ 15:33 Dulist Zanimljivosti
12;12

Podijelite:

Informatički klub Futura se i ove godine priključio u paneuropsku kampanju ALL DIGITAL Week koja je od 2010. godine do danas okupila preko 1.125.000 Europljana i Europljanki u više od 20 tisuća škola, udruga, knjižnica, trening centara i drugih organizacija koje zajednički žele osnažiti građane za sudjelovanje u digitalnom društvu.

ALL DIGITAL Week organizira paneuropska organizacija ALL DIGITAL u suradnji s nacionalnim partnerima, a održava se od 25. do 31. ožujka 2019. Nacionalni partner za Hrvatsku je drugi put Centar tehničke kulture Rijeka.

Informatički klub Futura u ALL DIGITAL Week-u 2019 je sudjelovao s dva događaja. Riječ je o završnoj radionici robotike koja se u srijedu, 20. ožujka održala na Sveučilištu u Dubrovniku u ciklusu besplatnih radionica robotike 2018-2019. Na završnoj radionici robotike polaznici su sastavljali STEMI hexapod. Na prethodnim radionicama iz 5. ciklusa besplatnih radionica robotike učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda, učenici srednjih škola, studenti i stariji polaznici su radili projekte s Arduino pločicama i raznim senzorima. Također, u subotu, 30. ožujka na Sveučilištu u Dubrovniku se održala završna radionica u ciklusu besplatnih radionica Programiranje i razvoj računalnih igara 2019. Na radionicama su se polaznici upoznavali s osnovama programiranja i razvojem računalnih igara u Unity engineu. U pet radionica su polaznici napravili prošli kroz cijeli proces razvoja i programiranja igara, te uspješno napravili svoju prvu računalnu igru.
Informatički klub Futura je radionice u sklopu paneuropske kampanje ALL Digital Week organizirao u suradnji s Odjelom za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, a uz potporu Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana