Natrag
17.2.2019 06:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO: Riviera uplovila u Dubrovnik

18.5.2012 @ 15:38 Ana Prohaska Zanimljivosti
15;15

Podijelite:

Novi brod kompanije Oceania Cruises “Riviera” uplovio je danas u Luku Gruž.

Riviera je novi brod izgrađen u brodogradilištu Fincantier¨s Sestri Ponente u Italiji, a kršen je u svibnju u Monte Carlu. Brod je u vlasništvu kompanije Oceania Cruises koja je dio Prestige Cruise Holdings. Brod ima 66084 BT, 239 dužna metra, 15 paluba, a kapacitet mu je 1258 putnika, uz 800 članova posade.

Pored Riviere ova kompanija posjeduje brodove Marinu i Regattu koji također uplovljavaju u Dubrovnik. Ove godine Dubrovnik očekuje 9 uplovljavanja Riviere, 3 Regatte i 2 Marine, sa ukupno 15 000 putnika koji će posjetiti Dubrovnik. Povodom uplovljavanja, brod su posjetili predstavnici Grada i Županjie u pratnji dubrovačkih  novinara. Goste je dočekao kapetan Luca Manzi kojemu ovo nije prvo uplovljavanje u Dubrovnik:

– Prvi put sam bio u Dubrovniku 2002., ali danas sam prvi put sa ovim brodom. Danas mogu reći da ste mnogo organiziraniji nego tada. Mi smo krenuli iz Venecije prije 2 dana, idemo također u Kotor, Grčku i Italiju. – istaknuo je kapetan Manzi.

Nakon razmjene darova, krenuo je obilazak broda Riviera. Više pogledajte na našim fotografijama. 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana