Kultura

FOTO Recital Iva Pogorelića pred prepunim Dvorom

Jedan od najvećih klasičnih glazbenika današnjice Ivo Pogorelić nastupio je u utorak navečer, u sklopu glazbenog programa 67. Dubrovačkih ljetnih Igara u atriju Kneževa dvora.
Maestro je pred brojnom publikom u Dvoru izveo Haydnovu Sonatu u D-duru, Rondo a capriccio Ludwiga van Beethovena, Debussyjevu Pour le piano suitu te Rahmanjinove Glazbene trenutke u drugom dijelu koncerta.
Daroviti umjetnik i pijanist vanserijskog umijeća ili ‘genije’, kako ga je nazvala slavna Martha Argerich, Ivo Pogorelić glazbu je počeo učiti sa sedam godina, a naobrazbu nastavio na Konzervatoriju Ĉajkovski u Moskvi. Nakon debija 1981. u newyorškom Carnegie Hallu bilježi trijumfalne nastupe u prestižnim koncertnim dvoranama diljem svijeta i nastupa s vodećim svjetskim simfonijskim orkestrima.
Pretposljednji put maestro Pogorelić je na Igrama nastupio 2011. godine, što je nakon 26 godina pauze bio njegov veliki povratak na Igre praćen nevjerojatnim interesom publike, baš kao što je slučaj bio s koncertom lani, a očekivano i ove godine jer su ulaznice bile rasprodane davno prije koncerta.
Tko je uživao u Pogorelićevom večerašnjem nastupu u Dubrovniku pogledajte u fotogaleriji.

Pročitajte još

LIJEPA VIJEST Nakon više od dva mjeseca Linđovci kreću s probama

Dulist

U PETAK Posljednji dan izložbe ‘Sederotonin’ uz stručno vodstvo

Dulist

JE LI KULTURA U OVIM VREMENIMA LUKSUZ? Ivana Medo Bogdanović o 70 posto manjem proračunu za 71. Igre

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija