Natrag
20.3.2019 10:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Ratni dnevnik ganuo Dubrovčane

6.8.2014 @ 0:42 Mia Njavro Kultura
14;14

Podijelite:

Scenska igra motivirana Ratnim dnevnikom Džemile Bukovice u režiji Ante Vlahinića izvedena je premijerno večeras, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i ujedno Dan hrvatskih branitelja, u Akvariju.

Teška i depresivna, ali ujedno i svakodnevna i topla adaptacija dnevničkog zapisa Džemile Bukovice ganula je Dubrovčane, bilo one koj isu rat proživjeli, sjećaju ga se ili su pak o njemu srećom tek čuli…

Autorica prati zbivanja ratnog grada od 1. listopada 1991. godine do 23. studenog 1992. godine, a sam dnevnik objavljen 2011. u izdanju dubrovačkog ogranka Matice hrvatske.

Svojim dnevnikom, autorica nam je ostavila sjećanje na ono što se događalo i kako se živjelo u danima rata u Dubrovniku. Inače turistička djelatnica, Džemila Bukovica u vrijeme rata postaje dopisnica više svjetskih medija i poduzima sve napore da vijesti o razaranju Dubrovnika dopru u svijet.

Ratni dnevnik izvodi se u Akvariju upravo zbog toga što je ova lokacija u vrijeme rata bila u funkciji skloništa, te su tako posjetitelji premijere osjetili kroz glumu i čitanje ulomaka dnevnika dio mračne atmosfere koja je tada vladala Dubrovnikom.

Ratni dnevnik na scenu postavlja redatelj Ante Vlahinić, scenografiju potpisuje Marin Gozze, oblikovanje svjetla Marko Mijatović, glazbu Ibrica Jusić, a igraju Hrvoje Sebastian, Lujo Kunčević, Ibrica Jusić i Glorija Šoletić.

Nakon premijerne izvedbe, Ratni dnevnik će biti izveden i 14. kolovoza.

 

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana