Aktualno

FOTO/RADNI SASTANAK NA ‘JELENI’ Kineski premijer: ‘Uvjeren sam da će se Pelješki most dovršiti na vrijeme’

FOTO/RADNI SASTANAK NA 'JELENI' Kineski premijer: 'Uvjeren sam da će se Pelješki most dovršiti na vrijeme'

Nakon što su se premijer Andrej Plenković i kineski premijer Li Kequiang ukrcali na katamaran Jelena na Batahovini kojim su se zaputili na Brijestu, na katamaranu je održan radni sastanak te su se premijeri brifirali o Pelješkom mostu.

Premijer Plenković održao je kratak govor u kojem je istaknuo kako se u Hrvatskoj dugo čekalo na realizaciju Pelješkog mosta.

– Zadovoljni smo što ćemo baš biti ona Vlada koja će uz potporu Kine i sredstva koja dolaze iz europskih fondova i vrlo učinkovito djelovanje China Road and Bridge Corporationa (CRBC) taj projekt dovesti do kraja. Najbitnije je projekte dovesti do kraja. Zato Vam zahvaljujemo na doprinosu kojim povezujete Hrvatsku, rekao je Plenković, a piše HRT.

Kineski premijer Li Keqiang istaknuo je za HRT kako je tvrtka China Road and Bridge Corporation (CRBC) dobila projekt putem javnog natječaja i ravnopravnoj konkurenciji.

-Uvjeren sam da će CRBC ispuniti svoja obećanja. Ovaj most je specifičan ne samo u smislu da je najvažniji i najveći prometni infrastrukturni prometni projekt nego je i od regionalnog značaja, posebno za život lokalnih građana i stabilnosti u regiji, kao i u aspektu odnosa Kine i Europske unije. Uvjeren sam ne samo da će CRBC na vrijeme dovršiti projekt nego da će to biti projekt jedan od najvećeg značaja za poduzeće CRBC. To će biti projekt koji su radili na najvišoj razini i najvećoj kvaliteti – rekao je kineski premijer Li Keqiang nakon prezentacije tijeka gradnje Pelješkog mosta.

Saborski zastupnik Branko Bačić podsjetio je na radnom sastanku na važnost Pelješkog mosta za županiju te na ‘pravo RH da spoji svoja dva odvojena teritorija i ujedno osigura neškodljiv prolaz brodovima koji uplovljavaju u i iz luke Neum tj. BIH!’

Premijeri su stigli u Prapratno odakle će se automobilima zaputiti prema gradilištu Pelješkom mosta u Brijesti.

Foto: Facebook – Branko Bačić/duList

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist