Kultura

FOTO Puna Galerija djece

Umjetnička galerija Dubrovnik danas je unatoč kiši bila ispunjena ozarenim licima brojne dubrovačke djece. Svi oni bili su posjetitelji otvorenja izložbe „Ispod koraća – dječja likovna radionica“.

Riječ je o radionicama koje je su održane uz retrospektivnu izložbu Mata Celestina Medovića. Tijekom ožujka vodila ih je Katarina Ivanišin Kardum, muzejska pedagoginja Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik. U njima je sudjelovalo oko 160 učenica i učenika osnovnih škola Dubrovačko – neretvanske županije i 30 djece predškolskog uzrasta. Izložba koju su otvorili autorica i voditeljica radionica Ivanišin Krdum i ravnatelj Umjetničke galerije Antun Maračić predstavila je djela nastala tijekom radionica, a uz njih će se biti izložena foto i video dokumentacija samog procesa rada.

Zanimljivo je da su djeca na ovim radionicama slikali tehnikom otiska biljke na papiru, što se može  naučiti i gledajući video projekcije postavljene uz radove. Sve korištene biljke u dječjem slikanju su dio Mediteranske flore i donošene su za svaku radionicu zasebno – svježe ubrane. Djeca su ih prethodno pronalazila i razaznavala u djelima krajobraza Mata Celestina Medovića.

Mr. sc. Katija Dolina, stručna suradnica u Botaničkom vrtu na Lokrumu Sveučilišta u Dubrovniku, također je sudjelovala u radionicama održavši predavanja o flori koju Medović slika, kao i o svim onim ostalim biljkama našeg podneblja s kojima su mladi kreatori stvarali svoja djela. Suradnice na projektu su bile i kustosice Umjetničke galerije Petra Golušić i Rozana Vojvoda.
Zanimljiva izložba će biti postavljena do 15. travnja pa iskoristite priliku razgledati dječje radove nastale na ovom nizu radionica.
 

Pročitajte još

VIDEO/GRAND PRIX PODRUG KOKOTOVIĆ Oni su dobitnici nagrade Orlando!

Dulist

SAŽETI REZULTATI I DOJMOVI 70. IGARA Intendantici Dori Ruždjak produljen mandat na četiri godine

Dulist

IZLOŽBA ‘PLANET X’ IVANE MILOGLAV IVANKOVIĆ Koliko nam Zemlja daje, a mi ju uništavamo…

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija