Županija

FOTO Prvi put u povijesti stigla dvomilijunta putnica, čak i u rujnu dvoznamenkasto povećanje

FOTO Prvi put u povijesti stigla dvomilijunta putnica, čak i u rujnu dvoznamenkasto povećanje

Stephanie Eng Allen, putnica na letu iz Zuricha za Dubrovnik dvomilijunta je putnica Zračne luke Dubrovnik, a u petak je prvi put u povijesti dosegnut taj rekord.

– Ovo je potvrda naše izvrsnosti, a ove godine očekujemo rekordnih 2,3 milijuna putnika. Ove godine po prvi puta prijevoznici ulaze u studeni, to je rezultat dobrog rada i hotelijera i ugostitelja i ponude. Pokazujemo da možemo ako smo dobro organizirani. Ove godine tijekom zime imamo letove i Turkish Airlinesa, Croatia Airlinesa, letove prema Rimu itd –  rekao je Tolić te dodao kako je tijekom rujna ove godine bilo 14 posto više letova nego u istom razdoblju lani.
Dvomilijunta putnica Stephanie Eng Allen koja je u Hrvatsku došla sa suprugom pred novinarima nije krila svoje oduševljenje.
– Dolazimo iz SAD-a i ostajemo ovdje 11 dana. Planiramo jedno krstarenje prema Grčkoj, a ovdje želimo proslaviti našu prvu godišnjicu braka –  rekla je ona.
Inače, u svibnju ove godine u Zračnoj luci Dubrovnik otvoren je Terminal C vrijedan 476 milijuna kuna, a nedavno je potpisan ugovor za radove ”na zračnoj strani” vrijedan 1,125 milijardi kuna.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist