DuList IN

FOTO Prvi gosti navratili u gruški ‘Lobby’

FOTO Prvi gosti navratili u gruški 'Lobby'

Zajednički projekt Cafe bara Cele i Gil’s Little bistroa, Lobby, smješten u prizemlju Robne kuće Srđ, od subote ujutro je otvoren za javnost. Službeno otvaranje održat će se idući petak u večernjim satima.

Na 80 kvadrata unutarnjeg prostora, ‘Lobby’ će svojim gostima nuditi doručke, pizze, salate, burgove, clubove…, uz bogatu ponudu pića, vina i cocktaila, a za ljubitelje slatkoga tu su palačinke i sladoledi u ‘Sweet corneru’. Sve to uvelike podsjeća na dio ponude popularne ‘Cele’ na Stradunu, doduše u nešto manjem obujmu, a svojim uređenjem podsjeća na hotelske i ine lobije, a sam naziv uvjetovan je i smještajem budućeg lokala.

Riječ je, naime, o predvorju Robne kuće Srđ, kojim dnevno prođe veliki broj domaćih ljudi, ali i stranaca. Robna kuća je, naime, svojevrstan gruški prolaz, budući da se njome služe brojni građani za doći do gornjeg dijela Gruža i Šipčina. Uz to, tu je i gruška placa, luka, koja će s izgradnjom putničkom terminala Gružu dati sasvim novu vizuru i identitet, a uz sve to treba spomenuti i buduću grušku marinu koja će u ovaj dio Dubrovnika privlačiti brojne nautičare.

No, iako je Gruž, odnosno prostor oko place, parka i Robne kuće najživlji u jutarnjim satima, vlasnici ‘Lobbyja’, kako su već i prije isticali za DuList, žele probuditi i noćni život ovog dijela grada bogatom ponudom vina i cocktaila.

Za uređenje novog gruškog lokala zaslužan je arhitekt Dubravko Obuljen koji je prostoru dao retro dašak uz kombinaciju crnih, sivih, ljubičastih i zlatnih tonova.

Na taraci, koja je zbog svog smještaja i prirodnog hlada idealna za osvježiti se za vrijeme ljetnih vrućina, je kombinacija visokih i niskih stolova, dok je posebnost ‘Lobbyja’ šank na čijim je leđima separe.

‘Lobby’ će, sasvim je sigurno, obogatiti ne samo gastro ponudu Gruža, već i noćnog života u dijelu grada, kojeg u bliskoj budućnosti čekaju velike promjene.

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist