Natrag
21.4.2019 02:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/PRVI DAN TURNIRA Rekordan broj judoka u Gospinom polju

13.4.2019 @ 15:10 Zvonimir Pandža Sport
20;20

Podijelite:

Iako dubrovački renomirani seniorski turnir postoji već mnogo godina, ovo je peto izdanje otkako nosi oznaku službenog kupa Europske judo unije. Na ovogodišnje natjecanje koje se održava tijekom subote i nedjelje, 13. i 14. travnja, u Gospinom polju dolazak je potvrdilo ukupno 275 natjecatelja i natjecateljica iz čak 26 različitih zemalja.

To znači da na ovogodišnjoj ediciji sudjeluje 119 judoka više nego lani, a rekordan broj prijavljenih natjecatelja ove godine priložila je Francuska reprezentacija, koja će sa svoje 54 prijavljene judoke u broju nastupa ovoga vikenda vrlo vjerojatno preteći domaćine s 44 prijavljenih. Tu je i klasično velik broj prijava srpske (24) i ukrajinske (19) reprezentacije, no ove je godine iznenadila i Nizozemska koja je prijavila čak trideset i jednog natjecatelja.

Ove godine Hrvatska se opet može nadati puno. Europska kadetska i juniorska viceprvakinja Ana Viktorija Puljiz u kategoriji do 48 kilograma po prvi bi puta mogla pokazati kako je spremna i za seniorsku konkurenciju. Dubrovkinja Iva Oberan u kategoriji do 57 već je tri puta osvajala najnezahvalnije 5. mjesto na domaćem terenu, no ove godine nastupa u kategoriji do 63 kilograma i možda je baš ovaj put pravo vrijeme za medalju. U istoj kategoriji svoju bi snagu mogla pokazati i aktualna kadetska viceprvakinja Europe Lara Cvjetko.

Kategorije u kojima se Hrvatska najviše može nadati medalji zasigurno su one do 70 i 78 kilograma. Do 70 nastupaju zlatna s prošlotjednog juniorskog kupa u Lignanu Lara Kliba, U23 europska viceprvakinja iz 2015. Maja Blagojević, Lucija Babić te Anđela Violić. U 78 hrvatske boje brane aktualna juniorska viceprvakinja svijeta Karla Prodan, svjetska i europska juniorska medalja iz 2017. Lea Gobec te srebrna iz prošlotjednog Lignana Petrunjela Pavić. U kategoriji preko 78 kilograma tu su svjetska kadetska prvakinja iz 2017. Helena Vuković, Tina Radić i Zrinka Miočić.

U muškoj konkurenciji Hrvatska ove godine ide s vrlo mladom, no perspektivnom postavom, bit će zanimljivo vidjeti hoće li tko uspjeti ostvariti u seniorski rezultat.

Kako je protekao prvi dan turnira u Gospinom polju pogledajte u našoj fotogaleriji.

Tekst: Hrvatski judo savez

Komentari

O autoru: Zvonimir Pandža


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana