DuList IN

FOTO Propustili ste otvaranje Uskrsa u Primorju? Sutra u Mrčevo ‘na reprizu’

FOTO Propustili ste otvaranje Uskrsa u Primorju? Sutra u Mrčevo 'na reprizu'

Dvodnevna manifestacija Uskrs u Primorju započela je u subotu u Mrčevu bogatim kulturnim i sportskim programom.

U sklopu programa nastupili su Dubrovački trombunjeri, FA Linđo – Linđovo blago, KUD Komolac, a održan je koncert klapa, kao i utrka na relaciji Mrčevo-Mravinjac-Riđica-Mrčevo.

Manifestaciju koja promovira kulturne vrijednosti našeg kraja otvorio je gradonačelnik Mato Franković.

-Vjerujemo kako će sljedeće godine ‘Uskrs u Primorju’ postati petodnevna manifestacija. Simbolično je da će se manifestacija otvoriti nastupom Linđovog blaga jer na našoj tradiciji počiva hrvatski narod, stoga moramo njegovati i promovirati sve ono što baštinimo – rekao je Franković.

U Mrčevu je bila i zamjenica župana Žaklina Marević koja je na maloj placi obišla i štandove s autohtonim domaćim proizvodima.

Ako ste propustili prvi dan manifestacije, u Mrčevo se možete zaputiti i sutra kada program počinje u 10 sati pješačenjem stazom Osojnik – Ljubač uz stručno vodstvo. Za sve građane organiziran je javni prijevoz autobusom koji s Pila polazi u 9 sati, dok je povratak iz Ljupča prema Pilama u 13:15 sati.

Središnji događaj je međunarodna folklorna manifestacija u organizaciji udruge Dubrovački primorski svatovi koja počinje u 15:00 sati na Lokvi u Mrčevu. Nastupit će Dubrovački trombunjeri, KUD Izvor – Limena glazba Zaton svečani mimohod, Udruga Dubrovački primorski svatovi – mali, FA Linđo, KUD Sveti Juraj, Osojnik, KUD Stjepan Radić, Pridvorje, KUD „Ponikovska poskočica“, Ponikve, KUD Linđo Ošlje, Stupa, HKUD “Fra Petar Bakula”, Posušje i Udruga Dubrovački primorski svatovi – mali Linđo.

Građanima i posjetiteljima također je na raspolaganju posebna besplatna autobusna linija Libertasa koja s Pila prema Mrčevu kreće u 14:00 sati s povratkom u 18:00 sati s Mrčeva. Sve linije zaustavit će se na stanici kod Tommyja u Gružu, ispred RK Srđ, u Komolcu i u Mokošici.

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist