Natrag
17.2.2019 05:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Procesija i misa s relikvijama don Bosca

17.3.2013 @ 10:11 Baldo Marunčić Zanimljivosti
36;36

Podijelite:

Brojni vjernici i štovatelji sv. Ivana don Bosca jutros su na Pilama dočekali relikvijar s njegovim zemnim ostacima.

Nakon dočeka u organizaciji Hrvatske salezijanske provincije uslijedila je procesija Stradunom, a potom i sveta misa u Katedrali koju predvodi biskup Mate Uzinić.

U 15 sati relikvijar se dočekuje u Novoj Mokošici na početku ulice Bartola Kašića te uz procesiju kroz središte Nove Mokošici dolazi u osnovnu školu Mokošica gdje će u glavnom holu biti izložen na štovanje vjernicima. Sveta misa u školi bit će u 18 sati, a prije i poslije mise biti će duhovni program. Relikvijar napušta Novu Mokošicu u jutarnjim satima u ponedjeljak 19. ožujka te putuje dalje za Žepče u BiH.

Relikvijar je u Dubrovnik stigao povodom obilježavanja stote obljetnice dolaska salezijanaca u Hrvatsku, a očekuje se da će obići sve salezijanske župa u Hrvatskoj i BiH. Sv. Ivan don Bosco utemeljitelj je salezijanske družbe i zaštitinik mladih.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana